Goede resultaten voor taekwondoka’s van TMS/TTE op 1e Tong-Il toernooi Venray.

nov 24th, 2013

Comments: 1
Category: Geen categorie

Goede resultaten voor taekwondoka’s van TMS/TTE op 1e Tong-Il toernooi Venray.

Milan Molle vocht dit toernooi in een zwaardere gewichtsklasse ipv -28 namelijk -32 kg. Hij had de eer om de openingswedstrijd te doen. De wethouder van sport gaf het starsein) en uiteraard is dat gefilmd en te zien op Peel en Maas tv, kanaal 43 digitaal pakket Ziggo maandagavond om 19.00 uur.

De tegenstander van Milan was door het verschil in gewicht groter en de eerste wedstrijd was dan ook een pittige wedstrijd. Toch wist Milan de rust in te gaan met een stand van 8-1. Hij won deze partij met 11-3. In de halve finale was het gauw bekeken. Milan raakte zijn tegenstander in het gezicht met zijn voet en de jongen wilde niet meer verder vechten. Een TKO. In de finale maakte Milan het spel en overheerste de partij. Deze tegenstander had er geen antwoord en toen Milan een dwit maakte vol op de plexus van zijn tegenstander was de partij beslist. Met een stand van 14-0 werd Milan uitgeroepen tot winnaar en behaalde een gouden medaille.

Ook Bilal Akachar had gelijk de eerste wedstrijd van het toernooi. Het is Bilal zijn eerste TBN Toernooi en iedereen vond dat spannend maar Bilal vooral. In de eerste ronde kwam hij achter te staan met 0-3. In de tweede ronde wist Bilal nog punten te scoren maar het was niet genoeg. Hij verloor met 5-2 en viel net buiten de prijzen. Bilal heeft heel goed gevochten en we zijn trots op onze nieuwe wedstrijdvechter.

Marwan Elaissati moest 3 wedstrijden vechten. In de eerste wedstrijd begon hij voorzichtig en stond voor met 4-1. In de tweede ronde ging hij lekker los en maakte er een mooie eindstand van. 14-4.In de tweede partij werd het beslist met 1 ronde. Mawran was duidelijk de meerdere en won de partij glansrijk met 23-2. In de finale ging het iets moeilijker maar ook deze wedstrijd wist Marwan goed te beheersen. Hij won met 6-4 en behaalde een gouden medaille.

Gislinde Bock vocht vandaag voor het eerst in de B-klasse. Ze had een lastige eerste partij. In de eerste ronde kwam ze achter te staan met 3-8. Het meisje was ook een stuk groter. In de tweede ronde bleef Gislinde vechten en had zij een betere conditie dan haar tegenstander. Gislinde vocht als een tijger, scoorde haar punten en kwam zo goed terug dat zij won met 13-10. Heel knap gedaan dus. In de halve finale vocht Gislinde ook goed maar was het meisje toch degene die de punten scoorde. Haar tegenstander was een lange meid en Gislinde kon niet goed bij haar komen maar moest wel incasseren. Dat kan Gislinde wel en ze vocht de wedstrijd uit maar verloor met 1-13. Toch een mooie bronzen medaille voor Gislinde.

Ryer van Erkelens was de verrassing van vandaag.Ook hij vocht zwaarder nl -32 ipv -30. Normaal is hij de diesel die op gang moet komen in het toernooi. Vandaag gaf hij gelijk gas in de eerste partij. Hij vocht met overtuiging en stond de eerste ronde voor met 6-0. In de tweede ronde kwam er nog een punt bij en sloot hij de partij af met 7-0. In de halve finale ging het minder lekker, Ryer kwam met 2-3 achter maar probeerde terug te komen. Het lukte niet en hij verloor deze partij met 6-8. Ryer behaalde ook een mooie bronzen medaille.

Jesse van Vulpen startte gelijk in de halve finale door een vrijloting. Hij kwam voor te staan met 2-1. In de tweede ronde bleef hij mooi doorgaan en won hij met 5-1. In de finale had Jesse de opdracht om rustig te beginnen. Maar bij een stand van 3-3 blesseerde zijn tegenstander zich en moest hij opgeven. Jesse behaalde een mooie gouden medaille

Lina Akachar had vandaag alleen de finale te vechten. Ook zij had de opdracht om rustig aan te doen in de eerste ronde en dat deed zij heel goed. Met een stand van 1-1 de rust in. Na de rust mocht Lina van Richard los gaan en dat deed ze ook. In een paar seconden vlogen de punten om de oren van haar tegenstandster en wist deze niet wat haar overkwam en kostte het haar moeite om in de wedstrijd te komen. Met een stand van 13-5 werd de finale beslist en won Lina een mooie gouden medaille.

Tong-il

Youssef Elaissati vocht ook gelijk de finale. Hij kwam achter te staan met 0-1. In de tweede ronde liep Youssef uit en won hij de finale met 5-4. Ook Youssef behaalde een mooie gouden medaille.

Merle Nicolina kwam ook direct in de finale uit. Zij vocht goed en kwam op een mooie voorsprong te staan van 9-6. In de tweede ronde ging ze nog verder en liet zij haar tegenstander ruim achter zich met 16-8. Merle heeft een goede finale gevochten en behaalde een mooie gouden medaille

Achraf was de enige cadet en startte in de halve finale. In de eerste ronde kwam hij achter met 4-5. In de tweede ronde stond hij voor maar wist zijn tegenstander gelijk te komen en werd het 13-13. Nu moest er gevochten worden voor het golden point. Beide spelers trachten te scoren maar helaas voor Achraf maakte zijn tegenstander de golden point en moest Achraf genoegen nemen met een bronzen medaille.

Allemaal goed gedaan en gefeliciteerd met de behaalde resultaten. De eerstvolgende wedstrijden zijn voor TTE Indoor Brussel op 7 december en voor de Tigers is dat het Open Yoo Sin toernooi op 21 december in Nijmegen.

DISCUSSION 1 Comments

  1. Michel Prins 24 november 2013 at 19:39

    Super om te lezen hoe de jonge vechters zich ontwikkelen. Allemaal gefeliciteerd vanuit Barneveld

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *