Dubbel zwart

jun 15, 2014

Comments: 0
Category: Geen categorie

Dubbel zwart

De zussen Anne-Wil en Mathilde Prins hebben afgelopen zaterdag met succes deelgenomen aan het danexamen in Almere. Met een wederom laag slagingspercentage wisten de dames zich te onderscheiden van het gemiddelde die dag en mochten ze met een zwarte band om hun middel de zaal verlaten. Theo Meijer Sport en Top Taekwondo Eemland zijn reuze trots dat deze dames nummer 3 en 4 op rij zijn die direct slagen voor hun zwarte band, iets wat gezien de slagingspercentages van 30-40% in het afgelopen jaar zeker niet vanzelfsprekend is.

Na een kort theorie-examen mochten de zussen, die beiden op hetzelfde veld ingedeeld waren, van start gaan met onderdeel één: de taegeuks. Deze stijlvormen loop je individueel en bevatten technieken die je als schijngevecht in een vaste volgorde presenteert. Hierin werden geen fouten gemaakt en dus konden ze met een goed gevoel door naar onderdeel twee en drie: 1-stapsparring en zelfverdediging.

Deze onderdelen zijn met partner en gelijk vanaf het begin spatte de energie ervan af. De jury was hiermee blij verrast en ging er eens goed voor zitten om van de presentatie te genieten. Omdat zowel Anne-Wil als Mathilde zich hiermee positief onderscheidde van de rest van het veld wisten hun trainers aan de zijkant dat ook dit onderdeel wel goed zat.

Daarna kwam het sparren. Het favoriete onderdeel van de dames. Met hun internationale wedstrijdervaring liep dit onderdeel op rolletjes en wisten ze een reële partij neer te zetten met aanvallen, counters, variatie in technieken en combinaties hiervan.

Het laatste onderdeel was de breektest. Deze bestaat uit drie technieken waarvan de jury er één uitkiest. In maximaal 3 pogingen moet je de planken in een vloeiende opvolging van technieken door slaan en schoppen. De zussen hadden maar één poging nodig. Met een groot applaus werd ook dit onderdeel afgerond.

En toen was het wachten op de uitslag. Ondanks het goede gevoel was het toch spannend. Dit kwam vooral doordat de jury de achternamen van gezusters Prins had herkend en ‘voor de spanning’ Mathilde aan het begin van de geslaagden opnoemde en Anne-Wil pas helemaal op het eind. Toen uiteindelijk ook haar naam viel, juichte haar aanhang uit volle borst!

Trainers Armin Bock, Richard Molle en Remco van den Top zijn trots en blij dat het zo goed gaat. Met een percentage van 100% geslaagden en geen enkel herexamen op de afgelopen danexamens wordt de lat hoog gelegd voor de nieuwe kandidaten in december dit jaar. Maar met de juiste voorbereiding en aandacht proberen we deze trend vast te houden!

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *