Iedereen podiumplaats op Residence Open voor Top Taekwondo Eemland

okt 27, 2014

Comments: 0
Category: Geen categorie

Iedereen podiumplaats op Residence Open voor Top Taekwondo Eemland

In Den Haag was het een groot succes voor onze taekwondoka’s.  Annewil en Mathilde Prins, Ilse Bock, Leo Janga, Achaf El Aissati, Milan Molle en Danielle Mink en Marc de Tombe, beide gastspelers van sportschool De Tombe uit Hazerswoude/Rijndijk.

Milan mocht als 1e de mat op tegen België. Na een aftastende 1e ronde kwam Milan in de 2e ronde op een voorsprong. Milan maakte verschillende technieken en vergrootte zijn voorsprong naar 8-0.  Milan door naar de finale. In de finale stond Milan tegenover Yarello van Seongong. In deze partij ging het gelijk op en bleef het na 3 rondes 1-1. De beslissing moest vallen door Golden Point. Wist Milan deze nog te halen op het vorige toernooi was het nu de beurt aan Yarello. Milan wint Zilver.

Ilse Bock vocht haar eerste partij tegen Kim Jansen uit Venlo. Ilse begon heel even voorzichtig en aftastend maar al gauw was duidelijk, na een paar technieken, dat Ilse vol gas kon geven en dat resulteerde in een vroegtijdig einde van de wedstrijd 13-1. In haar 2e partij moet Ilse tegen Hanna den Hurk van de vereniging Koryo sport uit Belgie. Mooie hoofdtreffers werden geplaatst en wist Ilse deze partij met 8-3 te winnen. In de finale stond Ilse tegen Anissa Chikar van de Club Abdel Kwan. Ilse begon goed en overtuigend maar liet vooral in de 2e ronde haar tegenstander langszij komen. Het ging over en weer en beide dames wisten bij elkaar tot scoren te komen. Met 14-12 wist Ilse deze finale te winnen. Ilse wint Goud.

Mathilde heeft een heel goed toernooi gedraaid. Ze begon haar 1e wedstrijd tegen Katie Bradley. Katie  is op het laatste WK nog 3e geworden. Mathilde wist de hoofdtreffers goed af te weren en liet haar tegenstandster niet tot score komen. Met een stand van 7-0 won Mathilde deze wedstrijd. In de finale vocht Mathilde tegen de Nederlandse Robin Didden. Deze wedstrijd ging gelijk op en werd gewonnen met 7-6 door Mathilde. Mathilde wint Goud.

Achraf vocht tegen Adil Belkadi. Achraf wist in de 1e ronde goed stand te houden tegen Adil. In de 2e ronde liep Adil na een hoofdtreffer uit. Ondanks verlies heeft Achraf goed gevochten. tegen deze ervaren taekwondoka. Achraf wint Zilver.

Marc van sportschool De Tombe kwam vandaag uit voor TTE. De 1e partij ging vrij rustig en aftastend. Hij won deze met 2-1 . In de finale vocht hij tegen Hichsm Chiki van Koryo. Marc begon goed en ging met 5-2 de volgende ronde in. In de 2e ronde liep Marc uit naar 15-4. Uiteindelijk werd de partij vroegtijdig beëindigd door 12 punten verschil 16-4. Marc wint Goud.

Danielle van sportschool De Tombe kwam vandaag ook uit voor TTE.  Danielle had een lastige tegenstandster die het haar best moeilijk maakte. Zij kwam op achterstand maar wist steeds weer bij te komen en de achterstand  tot het einde van de 2e ronde te beperken tot 4-6 In de laatste ronde liep haar tegenstander iets verder uit maar wist Danielle ook tot 9 punten te scoren. Danielle verliest met 14-9 en wint Brons. Danielle en Marc hebben erg goed gepresteerd onder leiding van een andere coach dan zij gewent zijn.

Leo begon zijn wedstrijd goed. Het ging in de 1e ronde gelijk op. In de 2e ronde liep Leo uit naar een stand van 8-7.  Bij een stand van 12-9 raakte Leo geblesseerd en moest hij de wedstrijd opgeven wegens een blessure. Leo behaalde hierdoor een 3e plaats. Leo wint Brons.

Annewil had een lastige wedstrijd waar ze verschillende hoofdtreffers te incasseren kreeg. Ze begon met een achterstand van 2-4. In de 2e ronde werd de stand 8-10. In de laatste ronde ging haar tegenstandster uitlopen en zag Annewil dat deze naast de punten ook al een aantal strafpunten had. Annewil zorgde ervoor dat haar tegenstander er nog meer krijg. Met nog een paar seconde op de klok en nog een halve strafpunt van diskwalificatie af wilde Annewil zo graag haar tegenstander de 5 strafpunten geven dat zij hierdoor ging duwen. Dit werkte echter in haar nadeel en wist haar tegenstander de wedstrijd te winnen. Annewil wint Zilver

 

 

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *