Elf-jarige Milan Molle haalt zwarte band

dec 15th, 2014

Comments: 1
Category: Geen categorie

Elf-jarige Milan Molle haalt zwarte band

Afgelopen zondag heeft Milan Molle zijn zwarte band behaald op het dan-examen taekwondo in Zetten. Als een van de jongste deelnemers van die dag en bovendien de hoogst gegradueerde leerling van zijn leeftijd bij Theo Meijer Sport heeft hij een enorm knappe prestatie neergezet.

Doordat zijn vader, Richard Molle, trainer is bij Theo Meijer Sport, raakte Milan al op 3-jarige leeftijd bekend met de sport en op 4-jarige leeftijd ging hij zelf al wat trainen. Al snel werd duidelijk dat hij aanleg had voor de traptechnieken en explosiviteit die kenmerkend zijn voor het taekwondo. Milan kreeg veel ruimte en aandacht om zich snel te ontwikkelen op sparringsgebied. De laatste jaren bezocht hij regelmatig internationale toernooien, waar hij goed presteerde.

DSC_1734

Om door te kunnen groeien, wilde Milan ook zijn zwarte band halen. Voor kinderen onder de 15 heet dit een poom. Intensief trainen leidde ertoe dat hij snel vooruitgang boekte en uiteindelijk een mooi programma kon laten zien op het dan-examen. Heel bijzonder was dat Richard Molle die ochtend ook examen deed voor tweede dan. Helaas slaagde Richard er niet in om alle onderdelen succesvol af te ronden en zal hij in juni een herkansing hebben.

Toen Milan in het middagprogramma zijn onderdelen mocht laten zien, maakte hij het op het eind nog even spannend met de breektest. De jury kiest 1 techniek uit, welke gevolgd moeten worden door 2 zelf uitgekozen technieken. Je krijgt drie pogingen om de plankjes te breken en lukt dat niet, dan ben je direct gezakt. Tijdens de eerste poging miste Milan de achterwaartse schop. De tweede poging was echter precies goed en de drie plankjes gingen in vloeiende lijn door, gevolgd door groot applaus van het publiek.

Theo Meijer Sport en in het bijzonder zijn trainers, Richard Molle en Remco van den Top zijn erg trots op Milan. Hij heeft bewezen dat je op hele jonge leeftijd heel ver kunt komen. En dat biedt veel mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast onderstreept deze prestatie dat taekwondo zich er heel goed voor leent om op jonge leeftijd te starten. De discipline, maar ook de spelvormen en de gevarieerde manier van trainen zijn leuk voor kinderen, en natuurlijk ook voor volwassenen.

DISCUSSION 1 Comments

  1. je fan 15 december 2014 at 23:35

    Hey tijgertje!
    Gefeliciteerd man!
    Ben trots op je X
    Gr Je Fan

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *