Ashwin behaalt brons in Lille

jan 11th, 2015

Comments: 0
Category: Geen categorie

Ashwin behaalt brons in Lille

Ashwin van der Vlugt (15), trainend bij Enoch Martial Arts uit Bunnik, deed afgelopen weekend mee aan de “Open Technical de Lille” in Lille (Frankrijk). Het was een zwaar toernooi met veel ervaren tegenstanders, maar Ashwin wist brons te behalen in de categorie Mannen 15-17 jaar.

 

Zaterdag 10 en zondag 11 januari 2015 vond de Open Technical de Lille plaats. Dit was een toernooi met heel wat ervaren en internationale deelnemers en Ashwin was een van de weinige Nederlandse deelnemers die aantrad op dit toernooi. Ashwin kwam uit in de A-klasse mannen 15-17 jaar. In de poule van Ashwin deden mensen uit België, Spanje, Tunesië en Frankrijk mee.

De poule van Ashwin was al aan het begin van de dag aan de beurt. Er moesten 3 rondes gedaan worden, waarbij je in de finale (3e ronde) 2 Poomsae’s (stijlvorm) moet lopen. In de eerste ronde was Ashwin als 5e aan de beurt en moest beginnen met teaguk Chil-Jang (teaguk 7). Hij moest in de eerste ronde wel weer even inkomen, maar had toch wel een redelijke score van 7.17. De helft van de poule ging door naar de 2e ronde en in dit geval waren het 10 mensen die door gingen naar de 2e ronde. Ashwin ging door naar de tweede ronde met de 5e score van de 21 deelnemers in zijn poule.

In de tweede ronde moest Poomsae Keumgang (Poomsae 10) worden gelopen. Een moeilijke Poomsae omdat er stukken zijn waar veel balans nodig is. Van de 10 mensen in de tweede ronde had Ashwin een score van 7.03 en dat was de 3e score in de tweede ronde. De top 8 in de tweede ronde gaat door naar de derde ronde, de finale. Ashwin was dus ook door naar de finale en in de finale worden er altijd 2 Poomsae’s gelopen. In dit geval moest er Poomsae Koryo en Poomsae Taebaek gelopen worden. Voor beide Poomsae’s had Ashwin een score van 7.23 en dat is dus een totaalscore van 14.47.

Ashwin stond een tijdje op de 2e plek maar toen er een jongen uit het Franse nationale team een hogere score behaalde, schoof Ashwin door naar de 3e plek. Het was dus spannend voor Ashwin of hij nog een top 3 positie zou behalen, maar er waren geen deelnemers in zijn poule die een hogere score behaalde, dus bleef Ashwin op de derde plek staan. Dat betekend dat Ashwin een mooie bronze medaille heeft behaald in Lille!

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *