Taekwondoka´s succesvol op Dutch Masters Open in Rotterdam

Marwan en Youssef El Aissati, Jesse van Vulpen, Ryer van Erkelens, Bilal en Lina Akachar, Merle Nicolina, Noumedia Adachour, Loubna El Mansori, Dimitry Blauw,  Milan Molle en Mathilde Prins waren present op het toernooi afgelopen zaterdag. Verschillende teams uit België, Duitsland, Nederland, Engeland en Marokko hebben deelgenomen aan dit toernooi

Marwan had de 1e wedstrijd tegen Nederland.  Hij stond voor met 2-1 en in de 2e ronde werd de stand gelijk.  3-3, er moest voor Golden Point gevochten worden. Zijn tegenstander kreeg een halve minpunt en alles was in het voordeel van Marwan. Helaas maakte Marwan een hoofdtreffer en kreeg hij daarvoor een hele strafpunt. Hierdoor verloor hij de wedstrijd en viel hij buiten de prijzen. Lina begon haar toernooi tegen België. De 1e wedstrijd won zij met 8-1. De 2e wedstrijd ook tegen België won zij vroegtijdig door 12 punten verschil. In de halve finale tegen België verloor Lina nipt met 1 punt, 3-4. Lina behaalde Brons. Milan had alleen Engelsen in zijn Pool. Hij won de 1e wedstrijd met 2-1. In de finale kon Milan de wedstrijd naar zijn hand zetten en maakte hij diverse technieken en bewoog goed. Hij won met 7-0. Milan behaalde Goud. Merle stond in haar 1e wedstrijd tegen België. Ze won deze partij met 3-0. In haar 2e partij stond zij tegenover Nederland en deze wedstrijd ging gelijk op. Er werd door beide weinig gescoord. Merle won met 1-0. In de finale stond Merle weer tegen België. Het verschil was niet zo groot tussen beide tegenstanders. Merle verloor met 3-1. Merle behaalde Zilver. Bilal startte tegen Engeland en deze wedstrijd werd vroegtijdig beëindigd door 12 punten verschil in het voordeel van Bilal. In de finale stond Bilal tegen Nederland. De wedstrijd ging gelijk op en Bilal verloor met 1 punt verschil. 6-7. Bilal behaalde Zilver. Jesse begon het toernooi tegen Nederland. Het was niet zijn dag. Jesse kwam niet lekker in het spel en verloor met 2-3. Jesse viel buiten de prijzen. Ryer had alleen Nederlandse tegenstanders vandaag. In de 1e wedstrijd stond Ryer vanaf het begin voor en zette hij goed druk op zijn tegenstander. Hij won met 5-1.  In de halve finale kwam Ryer achter te staan met 2 punten, hij wist dit nog spannend te maken door met 2-3 de laatste ronde in te gaan. Ryer verloor helaas met 3-6 en hij behaalde Brons. Mathilde stond vandaag ook tegen Nederlanders. In de 1e wedstrijd domineerde zij de partij en stond in de 1e ronde met 8-0 voor. Zij won de partij met 16-3. In de finale gaf Mathilde haar tegenstander niet de kans om lekker in het spel te komen. Vanaf het begin stond Mathilde voor en wist zij te winnen met 14-3. Mathilde behaalde Goud.

Dimitry stond na een lange periode van blessures weer klaar om een toernooi te spelen. Hij stond tegenover Nederland. Beide taekwondoka’s kwamen niet tot scoren. Het bleef 0-0. De beslissing moest vallen door middel van Golden Point. Deze verloor Dimitry en hij behaalde Brons. Noumedia begon haar toernooi tegen Engeland. Zij won deze partij vroegtijdig door 12 punten verschil. 13-1. Haar 2e wedstrijd was tegen Nederland, ook deze won zij met een stand van 13-1. Noumedia behaalde Goud. Loubna had alleen Nederlandse tegenstanders op dit toernooi. Haar 1e wedstrijd won zij met 10-5. In de finale kwam Loubna in de 2e ronde achter te staan . Zij verloor met 17-7. Loubna behaalde Zilver. Youssef startte tegen België.  Vanaf het begin liep het niet zo lekker en kwam hij met 2-0 achter te staan. Youssef kon dit niet goedmaken en verloor met 1-3. Youssef behaalde Brons.

Eindresultaat: 3x Goud, 3x Zilver en 4x Brons. Volgende week zullen Noumedia, Loubna, Mathilde, Ilse, Badr, Jelle, Annewil en Milan ook deelnemen aan Austrian Open

+ There are no comments

Add yours