Dapper gestreden op Yoo Sin door Ninthe en Basya

Ninthe Roozendaal en Basya Melchers zijn vandaag naar Nijmegen gegaan  om deel te nemen aan het Yoo Sin toernooi. Hier werd gedraaid met een handmatig druksysteem en geen elektronisch pantsers. Dit is niet wat we zijn gewent maar zeker een goede ervaring voor Ninthe en Basya. Scoren wordt door de hoekscheidsrechters bepaald. Dus val je niet genoeg aan,  verdedig je niet genoeg dan gaan de punten naar je tegenstander. Ook de trappen op de dekking worden vaak gezien als score. Kortom een systeem waarbij je heel veel moet aanvallen.

Ninthe startte in de halve finale in een hogere gewichtsklasse. Haar tegenstander was wat langer en wat steviger. Ze had ook meer ervaring dan Ninthe. Het was een moeilijke wedstrijd voor Ninthe en hoewel ze verloor heeft ze gezien dat je altijd moet werken voor je punten, of het nu wel of niet elektronisch is. Ninthe heeft haar best gedaan vandaag. Helaas niet verder gekomen en wint Brons.

 

Basya heeft alleen de finale vandaag. Ook haar tegenstander was wat langer maar Basya had geen genade. Basya bleef maar aanvallen, naar voren en trappen.  De 1e ronde stond ze al met 16-0 Voor. De 2e ronde duurde maar liefst 25 sec en wist Basya vroegtijdig de wedstrijd te beëindigen met point gap.  Basya wint goud