German Open G2 toernooi in Hamburg, een mooie try-out voor ons team.  

mrt 2, 2020

Comments: 0
Category: Geen categorie

German Open G2 toernooi in Hamburg, een mooie try-out voor ons team.  

Onder leiding van coaches Richard Molle en Tommy Ruiling hebben Ryer van Erkelens,  Jesse van Vulpen,  Britt Huber,  Amy Mink, Milan Molle en Sasja van Wanrooij en Nigel Timers deelgenomen aan German Open.  

Nigel beet op zaterdag de spits af als enige senior bij TTE. Zijn tegenstander kwam uit Belarus.  Vanaf het begin had Nigel wat moeite met deze sterke tegenstander.  Natuurlijk moeten coach en speler op elkaar ingespeeld zijn en is dat nog niet optimaal. Het ging wat dat betreft boven verwachting en zijn we blij met onze nieuwe aanwinst.   

Ryer begon het toernooi tegen Polen.  In de 1e ronde had Ryer goed de controle en ging hij de pauze in zonder tegenpunten. In de 2e ronde had Ryer even een moment waar hij minder scherp was en liep hij tegen een hoofdtreffer aan. Hierdoor kwam zijn tegenstander op gelijke stand te staan. In de laatste ronde heeft Ryer zich weer goed laten zien, is hij er echt voor gegaan maar lukte het net niet om met winst de partij af te sluiten.  

Jesse startte in de kwartfinale tegen Denemarken. Helaas waren de 1e en 2e ronde niet voor Jesse en verloor hij zelfs bijna met point gap. Maar in de 3e ronde kon Jesse goed de opdrachten uitvoeren. Hierdoor wist Jesse 20 punten in te halen en werd zijn partij nog heel spannend en verliest hij nipt met 1 punt verschil.  Jesse scoorde dit toernooi niet alleen met trappen maar ook zijn stoten leverde punten op. 

Britt begon haar toernooi tegen Polen. Dit is haar 1  junioren  wedstrijd in de -46kg op het G2 toernooi. Haar tegenstander had meer ervaring maar Britt bleef goed aanvallen en deinsde niet terug.  Dat is al een hele knappe prestatie en de rest komt vanzelf. Goed gedaan.  

Sasja begon dit toernooi tegen Denemarken. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en bij een gelijke stand moest er gestreden worden voor een golden point. Deze wilde maar niet vallen en werd Sasja door haar meting als winnaar aangewezen. In de kwartfinale tegen Duitsland kon Sasja de wedstrijd naar zich toe trekken en is ze geen monteur in de problemen gekomen. De halve finale vocht Sasja ook tegen Duitsland. Ook in deze wedstrijd zat Sasja lekker in de wedstrijd en wint ze met 13-5. De finale tegen Duitsland weet Sasje ruim te winnen. Ook Sasja is net bij TTE gekomen. Ze luistert goed, kan er goed op reageren en weet naast haar trappen ook met stoten haar punten te halen. Sasja wint zilver. 

Milan heeft 4 partijen gevochten vandaag resp Finland, Duitsland, Polen en de finale tegen Duitsland.  De wedstrijd tegen Finland ging erg lekker en weet Milan ook met point gap te winnen. In de kwartfinale tegen Duitsland zat Milan goed in het spel en bij een stand van 17-7 werd zijn tegenstander gediskwalificeerd in verband met zijn strafpunten. In de halve finale stond Milan tegen Polen.  De 1e ronde ging gelijk op, in de 2e ronde liep Milan wat uit maar in de laatste ronde kwam de pool nauwelijks tot scoren. De finale van Milan was tegen Duitsland.  Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en moest er zelfs een extra ronde komen om de wedstrijd te beslissen. Milan wist de golden point vrij snel te maken en wint goud. 

Amy haar 1e wedstrijd was tegen Engeland.  Vanaf het begin gaf Amy haar tegenstander weinig ruimte en wint ze deze wedstrijd met 13-1. In de kwartfinale stond Amy tegen Polen. Deze Poolse tegenstander had niet veel in te brengen en Amy wint dat ook vroegtijdig met point gap.  In de halve finale tegen Duitsland was Amy vanaf het begin degene die goed de controle over de partij hield en gaat door naar de finale. Ook de finale was tegen Duitsland en leverde weinig problemen op. Amy zat lekker in het toernooi en wint met 14-9 goud. 

Wij hebben op dit toernooi mooie resultaten gezien en kunnen alleen met trots en vertrouwen uitkijken naar volgend weekend waar we gaan deelnemen aan Dutch Open. 

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *