NK Sparren 5x Goud en 2x Brons Taekwondoka’s Theo Meijer Sport/Top taekwondo Eemland

Dimitry Blauw, Milan Molle, Janneke Rob, Jelle Plomp, Ilse Bock, Janise van Veldhuizen en Luke Rob hebben goed gepresteerd op het NK.

Dimitry vocht voor het eerst op het NK en was behoorlijk nerveus. Hierdoor kon hij zich niet zo goed concentreren. Hij begon in de halve finale tegen een tegenstander met meer ervaring. Dimitry heeft zich goed laten zien en kan heel tevreden zijn over zijn spel. Het was vandaag niet genoeg voor de finale maar Dimitry kan terugkijken op een goed toernooi. Dimitry wint Brons

Janneke wist haar partij in de halve finale met Gap Point te winnen. In de finale ging het de eerst ronde gelijk op. In de tweede ronde liet Janneke het een beetje afweten en in derde ronde wist haar coach goed tot haar door te dringen en valt het muntje bij Janneke. In korte tijd weet ze uit te lopen naar 11-1 en wint ze Goud.

Milan Molle stond ook voor het eerst op het NK. Hij startte gelijk in de finale. Milan wist vanaf het begin zijn eigen spel te spelen en voerde goed zijn opdrachten uit. Milan was in de eerste ronde iets te nonchalant maar wist in de tweede ronde beter te doen. Milan wint met 11-4. Goud voor Milan

Janise vocht junioren en senioren vandaag. Het is jammer dat ze voor zichzelf de lat zo hoog legt. In de eerste partij junioren kwam Janise vooral tegen zichzelf te staan. Janise verliest en moet zichzelf herpakken voor de senioren. Bij de senioren had zij haar tegenstander meer onder controle maar door het veranderen van het spel wat Janise niet helemaal lag, viel Janise terug in haar oude spel waardoor ze niet meer tot scoren kwam. Toch mag Janise supertrots zijn op wat ze laat zien. Na haar blessure is dit pas haar 5e toernooi en ze doet het heel goed. Janise wint Brons.

Ilse startte in de halve finale die zij goed wist te domineren. Haar tegenstander kwam niet aan scoren toe. In de finale stond Ilse tegen Hanna vd Hurk, die vorig jaar Nederlands Kampioen  is geworden. Vanaf het begin zetten Ilse de partij naar haar hand en weet ze dit goed vast het houden. Ilse wint met Gap Point en behaald Goud.

Jelle wint de kwartfinale met een monsterscore van 24-0 In de halve finale doet hij dit nog dunnetjes over en wint met 12-0. In de finale weet Jelle ook hier goed de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het is duidelijk te zien aan zijn spel dat hij zich goed voelt en lekker in het toernooi zit. Jelle wint Goud.

Luke voelde zich ook goed en dat zagen we terug in zijn wedstrijden. Zijn eerste wedstrijd eindigde in 10-3. Zijn tweede wedstrijd was een pittige partij. Samen met de coach is de tactiek besproken en voerde Luke dit heel goed uit. Doordat Luke zijn tegenstander geen enkele kans gaf om naar het hoofd te gaan eindigde de wedstrijd in gelijke stand. Een golden point bracht de beslissing en Luke won. In de finale maakte Luke het erg spannend. Het stond gelijk en in de laatste seconden wist Luke nog een goeie hoofdtreffer te maken waardoor hij met 9-6 won.  Het was een mooie wedstrijd die Luke Goud opleverde

Rob kwam onder Marcel van de Poel uit en behaalde Brons, Jade kwam uit onder TS De Tombe en behaalde Goud, Dion kwam ook uit onder TS De Tombe en viel helaas buiten de prijzen.