3x Goud, 5x Zilver en 4x Brons op 1e Rotterdam Open

Janneke Rob, Milan Molle, Marc de Tombe, Dimitry Blauw, Ryer van Erkelens, Merle Nicolina, Bas Kruit, Ilse Bock, Noumedia Adahchour, Jesse van Vulpen, Badr Al Bouyaoui en Jelle Plomp hebben meegedaan aan het 1e Rotterdam Open.

Iedereen en niemand uitgezonderd heeft hele goede partijen gevochten.

Bas Kruit deed voor het eerst een toernooi en gelijk in de junioren. Bas heeft laten zien dat hij klaar is om te vechten. In de 1e wedstrijd maakte hij mooie hoofdtreffers maar kreeg hij er ook 1. Ondanks dat dit zijn 1e ervaring is met wedstrijden bleef hij domineren en wist de wedstrijd te winnen. In de finale stond Bas tegen iemand met iets meer ervaring en kon hij ondanks zijn inspanningen zijn achterstand niet goed maken. Hij verloor de finale. Bas wint zilver, super goed gevochten.

Jesse had van iedereen de meeste partijen (4) te vechten. Jesse begon zijn toernooi erg sterk. De 1e wedstrijd won hij met 12-1. De 2e wedstrijd won hij met 13-1. In de halve finale liep Jesse tegen een kleine achterstand op. Jesse bleef goed aanvallen, mooie dwits voorbij zien komen maar helaas verloor Jesse de wedstrijd. Jesse wint Brons.

Ryer begon zijn toernooi ook sterk, is hij normaal een diesel, nu wist hij gelijk goed aan te pakken. Al snel stond Ryer voor en wist dit via verschillende technieken verder uit te breiden naar 15-3. Ook in de halve finale begon Ryer gelijk met voorsprong en wint met 8-6. In de finale ging het helemaal niet slecht en wist zijn tegenstander pas in de laatste ronde uit te lopen. Ryer verliest met 9-15. Ryer wint Zilver

Milan moest heel lang wachten want hij had een vrijloting en zijn 1e wedstrijd was gelijk de finale. Milan had de opdracht alleen laag te scoren.  Hierdoor werd het toch nog een wedstrijd waar Milan niet op gevoel maar bij na moest denken hoe hij ging vechten. Milan wint met 4-1. Milan wint goud.

Dimitry begon zijn toernooi in de halve finale. Dimitry heeft de laatste jaren door blessures niet zoveel wedstrijden kunnen vechten en mist dan ook zijn wedstrijdritme en ervaring. Dimitry begon voorzichtig en het werd in de 2e ronde 0-3 voor zijn tegenstander. Dimitry bleef knokken maar ook te voorzichtig. Dimitry wint Brons.  Dimitry, wij geloven in jou, nu jij zelf nog. Je kan het.

Merle had een hele goede 1e partij. Vanaf het begin was het Merle die domineerde. Ze won met 23-16. In de finale was het een andere wedstrijd. Merle kwam niet lekker in haar spel en wint Zilver.

Noumedia was heel goed bezig op dit toernooi. In de 1e ronde stond ze al met 12-3 voor. Ze wist verder uit te lopen naar 23-11. In de finale kwam ze op een lichte achterstand te staan. Die ze steeds kleiner maakte maar helaas verloor ze de finale. Noumedia won Zilver

Badr heeft goed gevochten. in de 1e ronde kwam hij op een punt achterstand maar wist dit goed om te buigen naar een punt voorsprong. Hij wint met 7-6. In de halve finale was het heel spannend. Bij gelijke stand moest er door middel van golden point een beslissing vallen. Helaas maakte Badr deze niet maar prima gedaan. Badr wint Zilver.

Ilse had haar 1e wedstrijd goed onder controle. Vanaf het begin hield Ilse haar voor sprong en wint de halve finale met 8-3. In de finale stond Ilse tegenover Janneke.

Janneke won haar 1e wedstrijd ruim met 15-8. In de halve finale weet Janneke te winnen met 10-6. In de finale stond ze tegen Ilse.

Beide willen graag winnen maar zijn er niet vol ingegaan. Het is altijd vervelend om tegen je teamgenoot in de finale te staan. Beide taekwondoka’s werden niet gecoacht maar moesten het zelf gaan doen. Pas in de 3e ronde vielen de punten en werd het gelijk 3-3. Ook hier moest golden point de beslissing brengen. Geconcentreerd gingen zij dit gevecht aan en wist Janneke met een stoot als 1e te scoren. Janneke wint Goud en Ilse wint Zilver.

Jelle had eerst een ingelaste wedstrijd en deze won hij met 6-1. In de halve finale stond Jelle achter met 4 punten door een hoofdtreffer. Jelle wist in de 2e ronde niet tot scoren te komen. In de 3e ronde ging het veel beter en wist Jelle terug te komen in de wedstrijd en punten te scoren. Helaas was het niet genoeg en verliest Jelle met 5-9. Jelle wint Zilver.

Marc was in vorm op dit toernooi. Zijn 1e wedstrijd wint hij met 8-3. In de 2e wedstrijd staat hij al gauw voor met 10-4 en weet hij het met 17-6 af te maken. In de finale blijft Marc het spel naar zich toe trekken en zien we een Marc die rustig zijn ding doet, goed zijn hoofd erbij houdt en uiteindelijk wint met 15-11. Marc wint Goud.

Met 3x Goud, 5x Zilver en 4x Brons sluiten wij dit toernooi naar alle tevredenheid af. Allemaal gefeliciteerd en prima prestatie verricht.

+ There are no comments

Add yours