Wie zijn wij

Top Taekwondo Eemland ( TTE ) heeft als doel om, vooral, “ zwervende “ talentvolle sporters zo goed mogelijk te begeleiden en te laten presteren in hun sport Taekwondo.
Dit zijn talenten die bijeengebracht zijn van diverse verenigingen / clubs uit de regio, waar de wedstrijdsport Taekwondo niet 100% gericht is op deze sporter(s) die wel degelijk de wedstrijdsport wil bedrijven. Of waar wel degelijk aandacht is voor de sporter, maar de sporter staat er vrijwel alleen voor en heeft niet voldoende competitie binnen de eigen school en boekt op deze manier niet voldoende vooruitgang.

Helaas zijn er in Nederland nog veel sportscholen/verenigingen waar maar 1 á 2 sporters zijn die serieus wedstrijden willen doen en ondersneeuwen door de andere leden die de sport puur recreatief willen beoefenen.Hierdoor krijgt de enthousiaste sporter, meestal, niet de aandacht die hij of zij verdient.

Een aantal trainers en vrijwilligers hebben dit probleem onderkend en hebben toen om dezelfde redenen de stichting Top Taekwondo Eemland TTE opgericht die zich als doel heeft gesteld om in de regio midden Nederland “ zwervende “ talenten te verzamelen ( dit in zeer goed overleg met de sportschool/ vereniging waar hij of zij traint ).Voorwaarde is wel dat deze persoon lid blijft bij de organisatie waar hij of zij nu traint. TTE zal met grote regelmaat centrale trainingen organiseren waarbij een ieder geselecteerd lid geacht wordt komen trainen.

Tevens zal TTE de sporters meenemen naar wedstrijden nationaal en Internationaal.
Het mooie van dit systeem is dat we krachten bundelen en prestatie verhogend werken en de opgedane kennis wordt ook nog eens mee terug genomen naar de eigen organisatie.

Groot voordeel voor de “ Zwervende “ sporter is dat hij/zij niet meer alleen naar toernooien hoeft + met grote regelmaat tegenstand en ervaring opdoet op het gewenste niveau.
Hierdoor kunnen persoonlijke doelstellingen gerealiseerd worden en ook de mogelijkheid bieden om de sport te promoten.

Doelstelling van de individuele sporter varieert van deelname Nationale Kampioenschappen als wel deelname op Europees, mondiaal vlak en soms ( Wie weet ) op Olympisch vlak.
TTE zal de sporter helpen/steunen waar het kan middels advies, trainingen en ,zo lang de financiën het toelaten, ook op het materiële en financiële vlak.
Dit opdat de sporter zich zo veel mogelijk kan concentreren op de sport en niet op randzaken.