Sparring

Sparring is de populairste tak van taekwondo. Op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 werd dit voor het eerst als Olympische sport gepresenteerd en dit heeft een boost gegeven aan de wedstrijdsport. Top Taekwondo Eemland richt zich dan ook met name op het sparren.

In het sparren gaat het erom dat je in een best of 3 rondes zoveel mogelijk punten scoort door op het pantser of het hoofd van de tegenstander te schoppen. Er wordt op de toernooien elektronische pantsers gebruikt waardoor de impact en het contact digitaal gemeten kan worden. Voor ingedraaide trappen krijg je extra punten en technieken naar het hoofd scoren ook extra. Met stoten krijg men ook een punt die door de hoekscheidsrechters erkent worden.

Top Taekwondo Eemland bezoekt met haar talentvolle leerlingen nationale en internationale toernooien in binnen- en buitenland. Dankzij dit diverse aanbod aan toernooien is het niet voor niets dat er regelmatig TTE’ers bij de Nederlandse selectie mee trainen, er gouden medailles op het NK worden behaald én er zelfs op het Europees Kampioenschap wordt deelgenomen

Met trots mogen we wel zeggen dat we 2 sporters in Team NL hebben zitten. Deze sporters vechten op Europees en wereld niveau en zijn bezig te kwalificeren voor de olympische spelen 2024 in Parijs.

Milan Molle -58 kg
Amy Mink -67