Sparring

Sparring is de populairste tak van taekwondo. Op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 werd dit voor het eerst als Olympische sport gepresenteerd en dit heeft een boost gegeven aan de wedstrijdsport. Top Taekwondo Eemland richt zich dan ook met name op het sparren.

In het sparren gaat het erom dat je in een twee- of drietal rondes zoveel mogelijk punten scoort door op het pantser of het hoofd van de tegenstander te schoppen. Op steeds meer toernooien worden elektronische pantsers gebruikt waardoor de impact en het contact digitaal gemeten kan worden. Voor ingedraaide trappen krijg je extra punten en technieken naar het hoofd scoren ook extra. Omdat dit (nog) niet elektronisch gemeten kan worden zijn er op de hoeken van het wedstrijdveld scheidsrechters aanwezig om deze extra punten toe te kennen.

Top Taekwondo Eemland bezoekt met haar talentvolle leerlingen nationale en internationale toernooien in binnen- en buitenland. Dankzij dit diverse aanbod aan toernooien is het niet voor niets dat er regelmatig TTE’ers bij de Nederlandse selectie mee trainen, er gouden medailles op het NK worden behaald én er zelfs op het Europees Kampioenschap wordt deelgenomen.

 

DSC05450

3 x goud 1 x brons met Nederlandse kampioenschappen 2015

IMG_2321

Open Tapia 2014 TTE tigers