Trainingen

Bij Theo Meijer Sport in Leusden wordt op een leuke en toch ook gedisciplineerde manier les gegeven in deze Budo sport uit Korea. Deze sport wordt beoefend door jong en oud en door dames en heren (jongens en meisjes). De sport kenmerkt zich door de vele been/trap technieken en het vele draaien. Dit vergt veel lenigheid en ook hier wordt veel aandacht aan gegeven tijdens de warming up. Ook worden de vuisttechnieken toegepast. In de lessen wordt ook aandacht gegeven aan zelfverdediging en stijlvormen genaamd Taegeuks.

Bij Theo Meijer Sport is de stichting Top Taekwondo Eemland gehuisvest en deze stichting gaat met de fanatieke sporters op pad en loopt vele sparringtoernooien af. In de lessen wordt veel aandacht gegeven aan deze sparring en is voor de leerlingen het ideale moment om hun geleerde technieken op een verantwoorde manier toe te passen. Tijdens de wedstrijden (toernooien) komt men uit tegen leerlingen van andere scholen.

Top Taekwondo Eemland doet dit nu 3 jaar en niet geheel onverdienstelijk. Zo hadden we in 2010 het beste heren team van Nederland en hadden we diverse selectieleden binnen onze gelederen.

Nu zijn we wederom bezig met een zeer jonge enthousiaste groep kinderen en volwassenen in de leeftijd van 5 t/m 40+ jaar (jongens en meisje). Opvallend is dat wij een zeer grote groep meisjes hebben die mee doen aan wedstrijden. Ergens wel logisch dat het de dames aanspreekt daar zij over het algemeen wat leniger zijn als de heren en dat komt goed van pas in deze sport.