Wat is Taekwondo?

Taekwondo is één van de meest systematische en wetenschappelijk traditionele Koreaanse krijgskunsten, dat meer dan slechts de fysieke vaardigheden van het vechten aanleert. Het is een discipline die ons lichaam en geest traint en verbetert. Vandaag de dag is het een wereldwijde sport geworden met officiële wedstrijden tot aan de Olympische Spelen.

Laten we het woord Taekwondo eens onder de loep nemen. De betekenis bestaat uit drie delen: “Tae” wat voet of been maar ook vechten betekent, “Kwon” dat vuist betekent en “Do” dat manier of discipline betekent. Als we deze drie onderdelen aan elkaar knopen, leren we de twee belangrijkste concepten van het Taekwondo:

1) Taekwondo is het op de juiste manier gebruiken van ‘vuisten en voeten’. Omdat dit de uiteinden van het lichaam zijn, betekent dit dus volledige controle van het lichaam.
2) De discipline van het vechten, of anders gezegd, de controle over het vechten houden en kalmte en vrede bewaren.

Deze begrippen samen vormen de kerngedachte van Taekwondo: Gebruik maken van je lichaam om aan een meer vreedzame wereld te bouwen.

Taekwondo is de ontwikkeling van de 5000 – jaar lange geschiedenis van Korea , geroepen door verschillende namen in de cursus . In Korea , Taekwondo begon als een verdediging krijgskunst genaamd ” subak ” of ” traptechnieken , ” en ontwikkeld als een manier van trainen lichaam en geest in het oude koninkrijk Koguryo , onder de naam ‘ Sunbae . ” In de Shilla periode , was het de ruggengraat van Hwarangdo die gericht is op het produceren van de leiders van het land te worden .

Taekwondo vandaag is vergelijkbaar met de vechtsporten in andere oosterse landen en deelt een aantal kenmerken met hen , want in de loop van de evolutie die ze heeft opgedaan veel verschillende stijlen die in de krijgskunsten van de landen rondom Korea , zoals Japan en China bestond .

Maar Taekwondo is heel anders dan veel van dergelijke oosterse vechtsporten . Ten eerste , fysiek is het zeer dynamisch met actieve bewegingen die een luchtspiegeling van mond vaardigheden omvatten . Ten tweede , het principe fysieke bewegingen zijn in simpatico met die van de geest en het leven als geheel . Ten derde , het bezit dynamische poses vanuit een ander perspectief .

Taekwondo kan worden gekenmerkt door eenheid: de eenheid van lichaam , geest en leven , en de eenheid van de pose [ ” poomsae ” ] en confrontatie , en kraken . Wanneer u Taekwondo doet , moet je je geest rustig te maken en te synchroniseren je geest met je bewegingen , en breiden deze harmonie in je leven en de maatschappij . Dit is hoe in Taekwondo het principe van fysieke bewegingen , het principe van de training van de geest , en het beginsel van het leven uitgegroeid tot een en dezelfde . Anderzijds , het recht Poomsae tot rechts confrontatie , die uiteindelijk zal produceren grote vernietigende kracht .

Hoe kunnen we zo’n eenheid in Taekwondo bereiken ? Taekwondo is een manier van leven , net als het hebben van een baan , een gezin , vechten voor een oorzaak , of een van de vele raison d’être . Wat Taekwondo anders daarvan is dat het een activiteit te overleven in extreem vijandige situaties . Men moet altijd overwinnen van de vijand die probeert om schade te veroorzaken . Maar gewoon winnen van een gevecht is niet genoeg om iemands veiligheid te garanderen , omdat de vijand kan recupereren en opnieuw aan te vallen . Bovendien kunnen er nog vele andere vijanden dan degene die net werd verslagen . Men kan niet altijd veilig voelen tenzij men winsten permanente vrede . Om dit permanente of duurzame vrede te bereiken , moet men de eenheid . Dit is wat Taekwondo doel voor . Anders Taekwondo niet anders dan elke andere straat – fighting skills zou zijn .

Taekwondo streeft harmonieuze groei en verbetering van het leven door middel van haar unieke activiteiten . Dit is de reden waarom men Taekwondo kan zeggen is een manier van leven . Om uiteindelijk in staat stellen onszelf te meer waardevol leven te leiden , zouden we er goed aan doen door het vinden van de leidende principes diep verborgen in Taekwondo .