Voor alle taekwondoka’s podiumplaatsen op Open Dutch Masters Toernooi

In Rotterdam werd afgelopen zaterdag het Internationale Dutch Masters Toernooi gehouden. Ryer van Erkelens, Dimitry Blauw, Sam van Kamperdijk en Janise van Veldhuizen hebben hieraan deelgenomen. De overige taekwondoka’s doen ivm het toernooi volgend weekend in Oostenrijk niet mee.

Ryer heeft dit toernooi heel goed gevochten en vooral goed kunnen uitvoeren wat hem werd verteld. Zijn eerste wedstrijd won met 4-1 van Engeland. In de finale was zijn tegenstander wat groter.  Ryer heeft dit heel goed opgepakt en goed de aanwijzingen gevolgd. Ook was Ryer verdedigend erg sterk. In de 3e ronde kwamen beide taekwondoka’s tot scoren en wist Ryer te winnen met 2-1. Goud voor Ryer.

Dimitry had 1 partij tegen Nederland. In de eerste ronde kwam hij op 1-0 achterstand en kon niet tot scoren komen. In de laatste ronde ging Dimitry druk zetten, dit deed hij goed maar kon niets veranderen aan de stand. Dimitry wint Zilver.

Janise deed vandaag 2x mee, zowel bij de junioren en senioren. Bij de junioren verloor Janise de eerste partij van Engeland. Bij de senioren was ze veel meer in haar element. Haar eerste partij won zij door vanaf het begin van de wedstrijd te blijven controleren. Ze won met 5-4 van Nederland. In de finale ging het lang goed, de tweede ronde werd met een punt voorsprong afgesloten. Haar Engelse tegenstander wist een goed geplaatste hoofdtreffer te maken en won hiermee de wedstrijd. Een goed toernooi voor Janise en ze wint Zilver

Sam had de meeste wedstrijden vandaag van onze groep. Ook van Sam kunnen we zeggen dat hij heel goed de opdrachten heeft opgevolgd. Zijn eerste wedstrijd won Sam met overtuiging. Vanaf de eerste ronde ruim voor en hij won met 11-1. In de tweede wedstrijd begon Sam met een achterstand van 1-5 tegen Engeland. Sam wist heel sterk terug te komen door een hoofdtreffer te maken en won de wedstrijd met 8-7. In de finale begon Sam met een voorsprong van 1 punt, dit wist hij vol te houden tot aan de derde ronde. In deze ronde ging zijn tegenstander meer druk zetten en het werd 7-7, 8-8, 9-9. De spanning was te snijden en Sam wist in de laatste secondes nog tot scoren te komen en won met 10-9. Sam wint Goud.

2x Goud en 2x Zilver, voor iedereen een mooie beker op Dutch Masters.