Milan Molle haalt 2e poom Taekwondo

Afgelopen zaterdag heeft Milan Molle op het nationaal danexamen taekwondo in Vianen zijn 2e poom behaald. Een poom-graduatie is hetzelfde als een dan-graduatie, alleen dan voor de jeugd. 3,5 jaar geleden haalde Milan zijn eerste poom, oftewel zijn eerste zwarte band. Daarmee was hij een van de jongste deelnemers van Nederland die erin slaagde om de zwarte band te behalen.

Met de zwarte band op zak werd het voor Milan mogelijk om deel te nemen aan belangrijke internationale toernooien, zoals het EK, waar de zwarte band een vereiste is. Ongeveer een jaar geleden ging het toch kriebelen om zich, naast het wedstrijdsparren, ook verder te ontwikkelen op het gebied van stijl.

Met een intensieve training bereide hij zich afgelopen jaar voor op het examen van afgelopen weekend, waarin een aantal nieuwe onderdelen zaten ten opzichte van het 1e poom-examen. Een nieuwe stijlvorm, het verdedigen van stokaanvallen en een breektest met twee gesprongen traptechnieken waren de nieuwe uitdagingen.

Het examen verliep, ondanks de toch wel aanwezige zenuwen, erg goed voor Milan. Alle onderdelen gingen zoals hij ze in de training geoefend had. Het laatste onderdeel, de breektest, was nog erg spannend. Met een dubbel gesprongen voorwaartse trap, waarbij hij bij het breken van beide planken in de lucht moest zijn, had hij drie pogingen nodig om de planken te breken. Bij de derde en laatste poging gingen de planken gelukkig door en hiermee werd ook het laatste onderdeel succesvol afgerond.

Theo Meijer Sport en in het bijzonder zijn trainers Richard Molle, Janise van Veldhuizen, Remco van den Top en trainingspartner Ryer van Erkelens zijn erg trots op deze prestatie van Milan. Met de combinatie van hard trainen én ook de ruimte voor lol maken, is hij een mooi voorbeeld voor andere jonge sporters binnen de club.

+ There are no comments

Add yours