Nieuw talent presteert goed op 1e Genk Open

Basya Melcherts, Ninthe Roozendaal, Fehed Mazin Al Said, Sienna de Jager, Davey Borst,  Britt Huber, Ryer van Erkelens en Jelle Plomp namen deel aan dit toernooi in België.

Davey mocht als 1e de spits afbijten tegen België. Dit was een spannende wedstrijd waarin Davey heeft laten zien dat hij graag wilt. Net in de laatste fase van de partij kwam zijn tegenstander voor te staan. Davey valt net buiten de prijzen.

Fehed moest vandaag een gewichtsklasse hoger vechten. Alle tegenstanders kwamen uit België. In de 1e partij ging het Fehed ondanks een andere gewichtsklasse makkelijk af. In de kwartfinale domineerde Fehed en won hij de partij vroegtijdig door met meer dan 20 punten voor te staan.  In de halve finale heeft Fehed goed zijn best gedaan maar zijn tegenstander wist steeds door zijn dekking heen te komen.  Fehed gaf niet op en kwam in de laatste ronde nog prima te scoren. Helaas was zijn tegenstander meer ervaren en sterker. Fehed heeft goed geluisterd naar de coach en dit ook prima uitgevoerd in het veld.  Fehed behaalt een verdiende bronzen medaille.

Sienna kon niet wachten tot zij aan de beurt was om het veld op te gaan.  Haar tegenstandster was iets groter en hield haar verdediging goed dicht. Voor Sienna was het moeilijk om hier door heen te komen.  Ook vergat Sienna haar verdediging als ze ging aanvallen, waardoor ze haar tegenstandster de ruimte gaf om te scoren. Dit komt goed met meer wedstrijdervaring. Sienna heeft goed haar best gedaan en veel trappen uitgedeeld die helaas geen punten opleverden. Net geen medaille vandaag voor Sienna maar wel veel ervaring en plezier.

Basya had alleen een finale te spelen en dit houdt in dat je dan heel lang moet wachten voordat je het veld op kan. Ze had er veel zin in. Doordat Basya goed luistert en dit ook direct kan uitvoeren op het veld, gaat ze met sprongen vooruit. Haar tegenstandster uit Luxemburg had ook geen antwoord op Basya, die maar bleef aanvallen.  Basya wint de finale vroegtijdig met meer dat 20 punten verschil. Basya wint een dik verdiende gouden medaille.

Ninthe begon goed tegen België in de halve finale.  Haar tegenstandster heeft meer ervaring en dat kwam terug in de partij. Maar ook Ninthe zien we elk toernooi groeien en vooruit gaan. In deze wedstrijd was het niet genoeg om naar de finale te gaan maar ze heeft goed haar best gedaan om te scoren. Ninthe behaalt een bronzen medaille.

Britt had ook haar beide tegenstanders uit België. In de halve finale wist Britt vanaf het begin de regie over de partij te houden. Vanaf ronde 1 stond ze voor en wist Britt in de 3e ronde verder uit te lopen. Mooie partij gevochten. In de finale stond Britt tegen een topper uit België. Het is mooi om te zien dat Britt verschillende keren goed haar hoofd verdedigde waardoor haar tegenstandster niet zo makkelijk kon scoren. Britt behaalt een zilveren medaille.

Ryer mocht ook gelijk de finale vechten dus ook lang wachten voordat het zover was. Vol zelfvertrouwen ging Ryer het veld op. Ryer vocht vandaag ook in een andere gewichtsklasse. Hij scoorde met hoofdtreffer en stoot alleen zijn dwit’s leverde geen punten op.  Wel goed dat je dit blijft maken.  Lekker gevochten en fijn om te zien. Ryer behaalt een gouden medaille.

Jelle heeft bedacht dat hij na 2 jaar weer een toernooi ging doen maar dan in een hogere gewichtsklasse. Zijn tegenstander was langer maar Jelle startte gelijk goed, kwam op voorsprong en hield deze tot in de laatste ronde. Prima gevochten, veel geraakt alleen niet genoeg impact. Zijn tegenstander daar in tegen had wel genoeg impact en wint de finale. Mooie start Jelle, je hebt het nog in je. Jelle wint een zilvere medaille.

Met 2x Goud, 2x Zilver en 2x Brons en 2 x ervaring hebben we een mooi toernooi gedraaid. Ouders bedankt voor de support en gezelligheid.

 

 

+ There are no comments

Add yours