Eisen voor kwalificatie EK behaald op Luxemburg Open

Hieraan hebben deelgenomen: Jesse van Vulpen, Milan Molle, Amy Mink, Ryer van Erkelens en Britt Huber. Het laatste kwalificatie toernooi aangewezen door de TBN voor het EK in Oktober

Jesse versloeg Zweden met 25-2 en Duitsland met 9-2 om in de halve finale tegen Duitsland te staan. Beide partijen goed gevochten, mooie treffers gemaakt. In de halve finale lukte het Jesse niet om in de wedstrijd te komen en verloor hij de halve finale. Hierdoor werd het 3e en toch was zijn doel bereikt om een medaille te veroveren op dit kwalificatie toernooi

Milan Molle won van Engeland met 22-6, in de kwartfinale van Portugal met 29-9 om in de halve finale tegen Spanje te staan. Het ging gelijk op en Milan heeft tot de laatste minuut gevochten tegen deze sterke tegenstander, door met stoten zijn punten te maken. Ook de Spanjaard had moeite met scoren tegen Milan en koos er voor om ook te gaan stoten. In de laatste seconden wist de Spanjaard onderin door te komen en verliest Milan de wedstrijd. Ook Milan heeft zijn doel bereikt namelijk een medaille op dit toernooi.

Ryer startte tegen Duitsland en wist de 1e 2 rondes een lichte voorsprong te behalen. In de 3e ronde ging het heel gelijk op en met een stand van 6-6 moest er gestreden worden voor een Golden Point. Helaas ging de winst naar de Duitser en hield het voor Ryer hier op. Spannend was het zeker en er had ook meer in gezeten voor Ryer.

Britt had een heel goed begin tegen Engeland. Vanaf het begin op voorsprong en liep ze in de 2e ronde lekker uit, ze wint met 10-3.  In de kwartfinale had ze een Griekse tegenstander en die was erg ervaren. Britt heeft goed gestreden en het was gewoon jammer van de loting anders had er nog wel meer in gezeten. 1 wedstrijd gewonnen en in de kwartfinale uitgeschakeld, dan heb je zeker goed gedaan.

Amy schakelde de 1e ronde Frankrijk uit met 12-4 en won haar kwartfinale van Oostenrijk met 27-1. In de halve finale tegen Griekenland ging het wat lastiger en wist ze met 12-11 te winnen. De finale tegen Finland ging lekker, Amy kwam vanaf het begin voor te staan, geen moment in de problemen en wint ruim met 33-17 haar gouden medaille

Met 1x goud en 2x brons, 1 kwartfinale en een 16e ronde hebben we goed gepresteerd. We hebben het leuk gehad, genoten van de wedstrijden en van elkaar. Dit toernooi was een mooie afsluiting ivm kwalificatie eisen die zijn gehaald. Het woord is nu aan de TBN.

+ There are no comments

Add yours