Herexamen 1dan

Ninthe Roozendaal Herexamen 1ste DAN,Nadat Ninthe was gezakt voor haar zwarte band examen (taegeuks en breektest) in Juni heeft ze in overleg met de trainers besloten dat ik vanaf september zou gaan starten met trainen bij Gérard van de Berg in Leiden. Hier is Ninthe elke maandag geweest. Gérard heeft geholpen om de puntjes op de i te zetten en verbeteringen aan te brengen. Ook heeft Gérard Ninthe geholpen hoe ze het beste de opstelling kon neerzetten voor de breektest en hoe ze de rust erin kon bewaren.Op zaterdag 11 November zijn we met team TTE naar Nijmegen gereden voor haar herexamen. De zenuwen waren aanwezig, maar ze kon dit gelukkig snel om zetten, toen ze bezig was. Ninthe zat in groep 1 en was daarom al snel aan de beurt. Ninthe begon met de taegeuks, deze gingen goed. Daarna moest ze de breektest doen. Ninthe moest een yeop chagi van de jury doen. Zelf koos ze voor een naeryo chagi en een stoot met haar elleboog. De eerste en de tweede keer kreeg Ninthe het plankje niet meteen goed door. Gelukkig lukte het de derde keer wel.Toen Ninthe klaar was, was groep 2 aan de beurt. De zenuwen gierde door haar lichaam want ze hoopte dat ze de eerste Dan had gehaald. Nadat groep 2 klaar was moesten we ons weer opstellen. Al snel hoorde Ninthe haar naam, mocht ze op haar plek haar band af doen en liep ze naar voren waar de jury stond. Hier kreeg ze van Gérard haar zwarteband om.Richard, Gerard, Milan, Britt, Elize, Karim en Shanti heel erg bedankt voor het helpen bij de voorbereidingen en bij het examen