5e op Europees kampioenschap

5e plaats Ek 2024

Dinsdag 7 mei ben ik met het Nederlands team vertrokken naar Belgrado, Servië voor de Europese kampioenschappen. Het afgelopen jaar heb ik mijn wedstrijden in de Olympische klasse tot -58kg gedraaid. Maar op het EK kwam ik voor het laatst uit in mijn “oude” gewichtsklasse tot 54kg.

Ik begon het EK bij de laatste 32 tegen Roemenië. Ik won deze wedstrijd met 2-0 en beide rondes werden gewonnen met point gap

Bij de laatste 16 kwam ik uit tegen Bulgarije. Ook deze wedstrijd kwam ik niet in de problemen en werd met 2-0 gewonnen.

In de kwartfinale trof ik Griekenland. Deze wedstrijd eindigde helaas in 0-2 (eerste ronde 4-5 en de tweede ronde 2-2 maar verloren op hitlevels). Griekenland werd vice Europees kampioen.

Hierdoor eindigde ik op een 5e plaats net als op het vorige EK. Het is erg jammer om zo dichtbij te zijn en het dan net niet te redden maar ook dit hoort bij topsport. Hier leren wij weer van en de focus gaat nu op de toekomst🔥🇳🇱

ik wil mijn familie, vrienden, supporters en sponsors bedanken voor de steun en aanmoedigingen. De volgende keer zullen wij er weer staan🫡🐺