BRITISH INTERNATIONAL OPEN, prachtig resultaat voor TTE

Jade en Dion Weidum, Jelle Plomp en Milan Molle hebben deelgenomen aan dit internationaal toernooi in Londen afgelopen zondag.

Jade vocht een goed toernooi. Ze begon in haar 1e wedstrijd heel sterk en maakte verschillende mooie hoofdtreffers. Ze won vroegtijdig met 13-1. In de halve finale heeft de scheidsrechter na een paar seconde in de 1e ronde  besloten dat het beter was om Jade tot winnaar uit te roepen. Winst door opgave. In de finale ging het gelijk op en bij een stand van 4-4 moest een Golden Point de verlossing brengen. Jade was op veel dingen voorbereid maar de hoofdtreffer waarmee haar tegenstandster kwam, verraste haar totaal. Jade wint Zilver.

Milan startte gelijk in de halve finale. Milan vocht goed en bepaalde het spel. Vanaf het begin stond hij voor. Hij won met 8-5. In de finale stond Milan tegenover een speler uit het talententeam en dat die jongen daar in hoorde heeft hij bewezen.  Milan kon niet in zijn eigen spel komen en zijn tegenstander was erg snel met zijn hoofdtreffers. Eindstand 3-16 Milan wint Zilver.

Dion vocht een heel sterk toernooi. In de halve finale wist hij verschillende hoofdtreffers uit te delen en won hij de partij vroegtijdig met 13-0.   In de finale begon Dion met een voorsprong van 1-0.  In de 2e ronde maakte hij nog een hoofdtreffer en won daarmee de finale. Dion wint Goud.

Jelle vocht zowel junioren als senioren op dit toernooi.  De 1e partij junioren wist hij te winnen met een megastand van 22-0! De halve finale ging ook lekker en won hij met 9-0. In de finale stond hij tegenover Tyron.  De wedstrijd werd een rare wedstrijd mede omdat hij voor deze finale in de halve finale senioren ook tegen Tyron stond. Het ging gelijk op qua stand en Jelle verloor de Golden Point. Jelle wint Zilver

Jelle vocht ook senioren -63 zoals eerder vermeld. In de 1e partij liet Jelle zien dat hij deze klasse ook aan kan. Vanaf het begin stond hij voor en de eindstand werd 9-9. Golden Point wist Jelle te scoren.  In de halve finale dus tegen Tyron. Jelle begon met voorsprong maar door de bemoeienissen van de hoekscheidsrechter werd het een oneerlijke partij. Veel in het voordeel van Engeland en Jelle kon daar echt niets mee. In punten werd de wedstrijd aan Tyron toegekend maar in feite is dit zeker niet vanzelfsprekend. Jelle wint Brons.

Wij zijn trots op onze spelers en coach, die hoe onsportief de wedstrijden ook verlopen, laten zien dat zij wel begrijpen wat fairplay inhoudt. Geen onvertogen woord, geen gedrag waar we ons voor zouden kunnen schamen is er vertoont. Netjes afgroeten, de tegenstander feliciteren en geen protest indienen. Op dit toernooi heb je als geen Engelsen geen winkans. Dit toernooi telt namelijk mee voor hun eigen Nationale Ranglijst, dus zij kunnen hier punten verdienen voor die Ranglijst. Het is een ander dus niet gegund. Scheidsrechters hebben dan ineens een totaal andere kijk op hoe je de punten moet geven. Al met al een mooie ervaring rijker en 1x Goud, 3x Zilver en 1x Brons, Met 4 spelers wel 5 prijzen meegenomen. Met opgeheven hoofd kijken wij terug op een prachtig resultaat.

+ There are no comments

Add yours