Goede prestaties van taekwondoka’s Theo Meijer Sport/TTE in 22nd Polish Open in Warschau G1 toernooi

Marc de Tombe, Jelle Plomp, Loubna El Mansori,  Badr Albouyaoui,  Noumedia Adahchour, Ilse Bock, Mathilde Prins Jade Weidum  en Milan Molle hebben deelgenomen aan het 22nd Polishouder Open in Warschau onder leiding van coaches Armin Bock, Ronald de Tombe en Richard Molle. In een hele warme zaal met een buiten temperatuur van 37 graden wisten deze taekwondoka’s een prima presentatie neer te zetten.

Noumedia mocht als 1e de spits afbijten tegen Polen, In de 1e ronde bleef het gelijk, in de 2e ronde kwam Noumedia op een kleine achterstand. Ondanks haar verwoede pogingen verloor zij de wedstrijd met 1-8.  Jade startte het toernooi erg sterk. Zij wist haar 1e partij vroegtijdig te winnen van Polen met 16-3. Ook haar 2e wedstrijd tegen Finland won zij ruim met 11-1. De halve finale vocht Jade tegen Noorwegen, ook deze won zij met 10-3.In de finale stond zij weer tegen Polen. Ze won met 52.  Jade heeft veel druk gezet, goed geluisterd en heel goed gevochten. Goud voor Jade.  Milan begon tegen Oekraïne. In de 1e  ronde kwam Milan voor te staan en wist hij de wedstrijd onder controle te houden. Hij won ruim met 15-5. In de halve finale stond Milan tegen Zweden.  In de 1e ronde bleef het 0-0. In de 2e ronde kwam Milan op achterstand van 0-6. In de 3e ronde kwam Milan goed terug en scoorde 2x achter elkaar naar het hoofd. Het was jammer dat de laatste secondes werden uitgeteld door de scheidsrechter en kon Milan lijdzaam toekijken hoe de partij werd beëindigd bij een stand van  8-11. Milan wint Brons.  Jelle vocht 1e partij tegen Polen en won met 9-6. Zijn 2e partij was tegen Belarus en won hij met 13-10 . In de kwartfinale stond Jelle tegen Belarus. Jelle verloor deze nipt met 7-6. Jelle viel net buiten de prijzen.  Mathilde begon haar toernooi tegen Polen, direct scoorde Mathilde 2x via het hoofd en gooide de tegenstander de handdoek op de mat. Binnen enkele minuten was de wedstrijd beslist in het voordeel van Mathilde.  In de 2e wedstrijd moest Mathilde tegen Duitsland. Tijdens deze partij ging het er hard aan toe en raakte Mathilde geblesseerd door een low kick van haar tegenstander. Mathilde heeft de wedstrijd letterlijk met vallen en opstaan tot het eind gebracht maar bij een stand van 15-16 {tpss results) werd haar tegenstander tot winnaar uitgeroepen. Mathilde viel daarmee buiten de prijzen.  Janneke vocht haar 1e wedstrijd tegen Noorwegen.  Na een voorsprong in de 1e ronde wist de Noor in de 2e ronde in te lopen naar een stand van 13-14. Helaas verloor Janneke met 14-16 en viel daarmee buiten de prijzen.  Ilse  wist haar 1e partij ruim te winnen van Polen met 9-0. In de halve finale stond Ilse tegen Duitsland. Ilse won met 5-1. De finale ging tegen Denemarken. Helaas wist de Deen deze te maken en Ilse wint Zilver.  Marc vocht tegen Engeland. Het was een mooie partij en Marc heeft er alles aangedaan. Helaas had de Engelsman meer ervaring en verloor Marc met 5-10.  Badr  begon gelijk met een voorsprong en wist de partij volledig naar zijn hand te zetten. Hij won met 12-4 van Belarus.  Zijn 2e wedstrijd stond Badr tegenover Polen. Deze Pool was erg handig met zijn scores en wist in korte tijd uit te lopen en won ruim met 19-2 van Badr. In deze gewichtsklasse van -58kg zijn de pools erg groot en zwaar.  Badr viel buiten de prijzen. Loubna beheerste haar 1e wedstrijd tegen Kroatië volkomen. Na een voorzichtige ronde die zij met 5-1 voorstond, ging zij in de 2e ronde helemaal los,  De ene hoofdtreffer na de ander maakte dat zij ruim won met 18-6.  In de 2e wedstrijd mocht Loubna vechten tegen een jeugd Olympisch Kampioene. Dat was ook goed te zien. Loubna ontving veel hoofdtreffers en verloor de wedstrijd met 29-1. Echter is dit niet omdat Loubna slecht heeft gevochten. In tegendeel maar de ervaring was bij haar tegenstander duidelijk groter. Al met al een goed gevochten toernooi door iedereen. Veel ervaring opgedaan en een goede sfeer. Luke en Annewil waren geblesseerd en waren daarom niet op t veld aanwezig.

Jade behaalde Goud  en Milan behaalde Brons bij de cadetten. Ilse behaalde Zilver bij de junioren.  De overige taekwondoka’s vielen buiten de prijzen maar kunnen terug kijken op een prima toernooi. Het volgende toernooi is German Open in Bonn op 25 en 26 September.

 

+ There are no comments

Add yours