Jelle wint Brons op EK junioren in Daugavpils Letland

Jelle Plomp -59, Ilse Bock -68 en Janneke Rob +68 kg hebben deel genomen aan het Europees Kampioenschap Junioren in Daugavpils, Letland

Jelle Plomp begon zijn avontuur op donderdag 1e dag van het toernooi tegen Isak Hirsbro van Denemarken. Het was een spannende wedstrijd die gelijk op ging en beslist moest worden door Golden Point. Gelukkig wist Jelle deze met zijn voorste been te maken. De wedstrijd hierna moest Jelle vechten tegen Igor Peyedynok uit Oekraïne . Deze wedstrijd bleef Jelle de partij onder controle te houden en wist hij met 10-6 te winnen. De kwartfinale moest Jelle tegen Dimitrios Americanos uit Griekenland vechten. Jelle komt al snel voor te staan met 3-0. In de 2e ronde loopt hij uit naar 7-1. Zijn Griekse tegenstander komt niet in zijn spel en Jelle wint met 9-1.  De halve finale vecht Jelle tegen David Nazaryan uit Rusland. Jelle begint met een lichte achterstand van 1 punt.  Jelle vecht maar kan de wedstrijd niet naar zich toe trekken en de Rus wint met 6-1. Jelle wint Brons op het EK Junioren.

Ilse Bock startte vrijdags 2e dag van het toernooi tegen Matilda Nyman uit Zweden. Na een kleine achterstand van 1 punt kwam Ilse goed terug in de wedstrijd en wist ze te winnen met 9-1. Haar volgende wedstrijd was tegen Alkaterini Tzellou uit Griekenland. Tot aan het eind van deze partij stond Ilse voor met 1-0. De Griekse wist net voor tijd gelijk te scoren waardoor er door middel van Golden Point beslist moest worden. Ilse verliest de Golden Point en de kwartfinale.

Janneke Rob startte op zondag de laatste dag van het toernooi tegen Maria Wajzer uit Polen. Bij een stand van 4-4  moest de Golden Point de beslissing brengen. De Poolse wist deze met een stoot te maken.

Supertrots zijn wij op onze taekwondoka’s. Heel goed gevochten en jullie hebben het superspannend gemaakt

IMG-20151025-WA0012

+ There are no comments

Add yours