Austrian Open, heel leerzaam voor onze taekwondoka’s

Jesse van Vulpen, Milan Molle, Dion en Jade Weidum, Ilse Bock, Janneke en Luke Rob, Janise van Veldhuizen, Nilla Broström en Rob van der Ploeg hebben deelgenomen aan dit toernooi in Innsbruck afgelopen weekend.

 

Milan Molle heeft 4 partijen gevochten waarvan hij er 3 wist te winnen. Engeland 10-1,  Hongarije 4-3 en de kwartfinale Servië met 13-9.  In de halve finale was zijn tegenstander uit Bulgarije te ervaren en fysiek te sterk voor Milan. Milan wint Brons.  Jesse vecht sinds kort internationaal. Zijn eerste wedstrijd won hij overtuigend met 19-7 van Italië. In zijn tweede wedstrijd stond Jesse vanaf het begin achter tegen Kroatië, ondanks zijn goede inzet. Jesse kwam nog lekker bij maar verloor toch met 10-6. Dion begon tegen Tsjechië en werd op dit toernooi gecoacht door Armin. Dion zat niet lekker in het spel. Dion kwam achter te staan en wist in de tweede ronde op eigen kracht goed terug te komen tot 4-4. Golden point moest de beslissing brengen en helaas verloor Dion de Golden Point. Nilla stond tegenover een Duitse tegenstander die meer ervaring had dan Nilla. Ze kon niet lekker in haar spel komen en moest toezien hoe haar tegenstander verder uitliep. Nilla verliest haar wedstrijd met Gap Point. Jade haar eerste wedstrijd tegen Spanje liep lekker en won zij ruim. In de tweede wedstrijd vocht ze tegen en wist ze deze nipt te winnen van Servië met 10-9. In de kwartfinale tegen Duitsland moest Jade opgeven vanwege een blessure. Janneke wist haar eerste partij tegen Kroatië vroegtijdig te beëindigen door Gap point. In haar tweede partij tegen Noorwegen liep het wat stroef en wist Janneke dit niet om te buigen. Ze verliest de kwartfinale. Ilse wist haar 3 partijen te winnen, kwartfinale tegen Duitsland 4-2,  halve finale tegen Kroatië 3-2 en de finale tegen Duitsland met 11-1 Ilse wint Goud. Luke had een mooie eerste partij tegen Duitsland en wist deze ruim te winnen. In zijn tweede partij tegen Tsjechië ging het gelijk op maar in de laatste seconde lette hij even niet op en kreeg een hoofdtreffer tegen en verloor hierdoor de wedstrijd. Rob vocht zijn eerste partij tegen Duitsland heel erg sterk, vanaf het begin domineerde hij de wedstrijd. In de tweede wedstrijd tegen Frankrijk kreeg Rob een flinke hoofdtreffer en werd hij “wakker” op de grond bij de zevende tel. Toch wat aangeslagen door deze trap heeft Rob er alles aan gedaan om weer in de wedstrijd te komen maar was het niet genoeg. Rob verliest de kwartfinale. Janise startte in de senioren klasse tegen Kroatië. Haar tegenstander had meer ervaring en hoewel Janise goed heeft gevochten kon ze niet tot scoren komen en verloor ze de wedstrijd.

 

 

+ There are no comments

Add yours