Dimitri Blauw (14) geslaagd voor zwarte band

Dimitri Blauw heeft afgelopen weekend zijn zwarte band behaald voor taekwondo op het nationaal danexamen in Vianen.  Hij legde alle onderdelen met een voldoende af, een prachtige prestatie.

Dimitri die op sparringsgebied al jaren meedraait in het talententeam Top Taekwondo Eemland, had ook zijn zinnen gezet op het halen van de zwarte band.  Omdat het sparren en het stijlonderdeel twee verschillende richtingen binnen het taekwondo zijn, vergt het trainen voor het danexamen een andere focus. Dimitri heeft dit weekend bewezen dat hij beide onderdelen goed beheerst.

Er gingen 58 leerlingen uit het hele land op voor hun eerste dan of poom zoals dat heet voor kinderen onder de 15 jaar. In groepen van 5 of 6 werden ze in 5 velden ingedeeld en om de beurt opgeroepen om hun onderdelen te laten zien. Dimitri was als eerste van de eerste groep op veld 5 dus hij mocht letterlijk het spits afbijten.

Met een beetje gezonde spanning, maar ook veel overtuiging liep hij zijn taegeuks (stijlvormen) en vervolgens de andere onderdelen. Op het eind mocht hij de breektest doen en ook dit onderdeel ging vlekkeloos. In één vloeiende lijn brak hij met drie technieken zijn plankjes.

_DSC4032

 

De uitslag is altijd zenuwslopend, want alleen de geslaagden worden opgeroepen. Ook dit examen was het slagingspercentage zo’n 50% en dus zeker niet vanzelfsprekend dat je slaagt. Nadat eerst een aantal andere namen werden omgeroepen kwamen eindelijk de verlossende woorden: “Geslaagd voor eerste poom… Dimitri Blauw” en de ontlading was van zijn gezicht af te lezen!

Namens Theo Meijer Sport en in het bijzonder zijn leraren Richard Molle, Remco van den Top en partner Janise van Veldhuizen van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal in je taekwondo-carrière!

+ There are no comments

Add yours