Goud en 2x kwartfinale voor Taekwondoka’s van Top Taekwondo Eemland op Open Nederlands Kampioenschap.

Ruim 1200 deelnemers uit verschillende landen over de hele wereld proberen op dit G1 toernooi een kwalificatie te halen voor het EK en WK.

Voor Top Taekwondo Eemland hebben afgelopen weekend Amy Mink, Nilla Broström en Rob van der Ploeg van Taekwondoschool Marcel van der Poel en Jelle Plomp, Janise van Veldhuizen, Ryer van Erkelens, Dimitry Blauw en Milan Molle deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven.

Dimitry heeft helaas door een knieblessure in de 1e partij moeten opgeven. Voor Ryer was het zijn 1e G toernooi. Hij vocht tegen Spanje en verloor deze partij.  Amy verloor haar 1e partij tegen Engeland.  Janise stond tegenover Peru. Zij zat goed in de wedstrijd en liet 2 goede rondes zien. In de laatste ronde speelde de vermoeidheid partte en verloor zij. Nilla won haar 1e partij met Golden point van Polen. In de kwartfinale verloor Nilla nipt van Duitsland. Rob won de 1e partij van Australië. In zijn 2e wedstrijd stond Rob tegen Nederland. Deze won hij met 1 punt verschil. In de kwartfinale verloor Rob van Duitsland door Golden Point. Jelle vocht in zijn 1e partij tegen Duitsland niet lekker maar wist door heel slim en tactisch te spelen zijn tegenstander uit te schakelen door diskwalificatie op strafpunten.  In zijn 2e partij tegen Turkije kwam Jelle niet in het spel en verloor hij de partij. Milan heeft gewonnen van Engeland, Egypte en Italië om de finale tegen Duitsland te spelen.  In de finale versloeg Milan zijn tegenstander met 6-5. Milan wint Goud