Ryer geslaagd voor zwarte band taekwondo!

Sinds afgelopen zondag is Theo Meijer Sport / Top Taekwondo Eemland weer een dangraadhouder rijker. Het is de 13-jarige Ryer van Erkelens. Hij haalde in Lent, bij Nijmegen, zijn zwarte band op het nationaal danexamen taekwondo.

In juni dit jaar had hij zijn eerste examen gedaan, maar helaas hadden de examinatoren hem op één onderdeel nog geen voldoende gegeven. Hierdoor had hij alleen voor het onderdeel stijlvormen een herexamen afgelopen zondag.

Afgelopen half jaar heeft Ryer hard getraind en hij is sterk vooruit gegaan. Dat moest ook wel, want een herexamen mag je maar één keer doen en als het niet lukt, moet je het gehele examen opnieuw doen.

Maar dat was voor Ryer gelukkig niet aan de orde. Hij liep zijn drie stijlvormen krachtig, strak en voerde zijn technieken consequent en met de juiste snelheid uit. Na zijn verplichte vorm en zijn eigen keuze werd de laatste vorm gekozen door de examinatoren. Als een verrassing kozen ze de tweede stijlvorm. Meestal worden hoge vormen gekozen, dus Ryer moest even schakelen maar na wat tips van zijn trainer liep hij deze vorm ook netjes uit.

Een prachtige prestatie voor deze jonge taekwondo-ka. Hij heeft bewezen dat hij naast het wedstrijdsparren ook in het stijlgedeelte zijn strepen heeft verdiend!

+ There are no comments

Add yours