Nederlands Kampioenschap, leerzaam en zinvol voor TTE

Het Nederlands Kampioenschap werd dit jaar gehouden in Den Haag.

Ryer van Erkelens en Milan Molle hebben hieraan deelgenomen en beiden heel veel geleerd tijdens het toernooi.

Het was een toernooi met veel verrassende momenten zoals een systeemprobleem dat het toernooi een ruime tijd stil liet liggen.

Ryer heeft vandaag menigeen verrast door zijn spel. De kwartfinale was zijn 1e partij. Het ging in de 1e ronde gelijk op en Ryer wist deze partij mooi te winnen met 6-2. In de halve finale stond Ryer tegenover een tegenstander met veel Internationale ervaring. Na de 1e ronde stond Ryer voor en wist hij die ronde goed stand te houden. In de 2e ronde moest Ryer meer aanvallend spelen en daar loopt hij dan ook meer risico om tegen een treffer aan te lopen. Zijn tegenstander maakte daar goed gebruik van. Ryer verloor deze partij maar heeft goed gevochten en zeker zijn 3e plaats op het NK verdiend.

 

Milan heeft gekozen om niet voor safe te gaan maar te gaan vechten in de -45 kg. Deze gewichtsklasse is de lichtste in de juniorenklasse, welke Milan in het buitenland zal gaan vechten. Met kleding aan wegen om aan het minimale gewicht te komen om in deze klasse te mogen starten. Milan heeft het goed gedaan. Het is moeilijk om 2 klasse hoger te vechten omdat de impact op het pantser ook een groot verschil maakt. Veel ervaring op gedaan en sportief gevochten. Geen medaille gewonnen maar wel veel geleerd en dat was het doel voor vandaag.

+ There are no comments

Add yours