Rechtstreeks kwalificatie voor TTE voor EK Cadetten Taekwondo

Amy Mink en Nilla Broström beiden van Sportschool Marcel van der Poel en Britt Huber namen deel aan de Presidentcup cadets Sindelfingen.

Voor Amy en Nilla was dit een mooie kans om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Europees Kampioenschap later dit jaar. Voor Britt was dit een mooie toernooi om te kijken waar ze nu stond en of ze mee kan komen in buitenland. Zaterdags moest Amy de mat op. 1e partij tegen Servië 21-3,  2e partij Griekenland 25-4 gap point,  3e partij tegen Engeland 23-3 gap point,  4e partij tegen Zweden 15-9. In finale tegen Spanje verloor Amy met 9-4 . Super goede resultaat van Amy. Ze behaald Zilver en haar ticket naar EK cadetten.

Op zondag moesten Nilla en Britt de mat open . Nilla wint 1e partij van Engeland met 33-7,  2e partij tegen zweden won Nilla met 26-3,  3e partij tegen Duitsland won ze met 17-8 4e partij. Nilla stond in de kwartfinale tegen een sterke Griek. Ze verloor met 14-4 en viel hiermee  buiten de top 3 wat niet genoeg is om een plek te veroveren voor de EK later dit jaar.  Haar Griekse tegenstander is later in het toernooi 2e geworden.

Britt  doet sinds een half jaar wedstrijden. Zo stond ze een jaar geleden op een oefentoernooi en deed ze mee in de B klasse van een toernooi met meer dan 1000 deelnemer. Britt moest aantreden tegen Duitsland en wat heeft Britt gestreden. Ze maakte het haar Duitse tegenstander nog heel moeilijk , Britt kwam terug van een grote achterstand naar 17-17.  Britt moest risico’s nemen om de wedstrijd naar haar toe te trekken, jammer genoeg scoorde de Duitse tegenstander haar punten en verliest Britte haar wedstrijd met 22-17. Deze Duitse tegenstander werd later eerste in de poule, 


Alle spelers hebben goed gevochten en gestreden voor wat ze waard waren  
1 x zilver,  1 x kwart finale en 1 ervaring rijker voor onze team

+ There are no comments

Add yours