Try-out voor taekwondoka’s TTE op Open Windmills

Afgelopen zaterdag hebben Shanti Ruska, Britt Huber, Ryer van Erkelens en Milan Molle meegedaan aan het jeugdtoernooi Open Windmills in Dordrecht.

Ryer is een gewichtsklasse hoger gaan vechten en wat heeft hij goed gevochten. Mooie hoofdtreffers en zelfverzekerd stond hij op het veld. Ryer moest even op gang komen maar in de 2e ronde heeft hij alles gegeven wat hij had. Mooie technieken en goed de opdrachten uitvoeren maar als je dan te maken hebt met een partijdige scheidsrechter kan je niet eerlijk een partij draaien. Wij zeggen het niet snel, dit is de 1e keer dat wij het doen maar deze scheidsrechter en ook de andere dit op het veld staan moeten deze partij nog maar eens terugkijken. Heel jammer voor Ryer want er had meer in gezeten.

Milan had de opdracht gekregen om de wedstrijd zelf naar eigen inzicht te vechten. Voor hem een mooi testmoment hoever hij zelf in staat is om een wedstrijd in te schatten. Natuurlijk is dit een hele moeilijke opdracht. Milan is in de 2e ronde te laat gestart met druk zetten en hierdoor kwam hij wel terug in de wedstrijd maar was het niet genoeg. Milan verliest en wint Brons.

Shanti is sinds een lange tijd op een toernooi gestart. Er is vooruitgang te zien in haar spel. Nog meer zelf gaan, zelf aanvallen en vooral durven is wat Shanti hieruit kan halen. Helaas verliest Shanti deze finale en wint ze Zilver.

Britt mocht ervaren  hoe het is om lang te wachten in een warme benauwde hal, weinig ruimte en dat is toch nieuw voor haar. In haar partij was haar tegenstandster fel, veel geluid en Britt daarin tegen wat terughoudend. Vandaag kwam het er niet uit en moest Britt genoegen nemen met Zilver.

Voor allemaal een ervaring rijker als het niet zo loopt als je verwacht. Ook dit moet je meemaken want het komt vaker voor dat het niet lukt of minder goed lukt. Het moet je dan motiveren om nog net weer een stapje harder te trainen zodat je het volgend toernooi er wel goed staat op het veld.

+ There are no comments

Add yours