Nieuw talent op Hans Ruijstoernooi gelijk in de prijzen

Afgelopen zaterdag hebben Basya Melcherts, Britt Huber en Ryer van Erkelens meegedaan aan het Hans Ruijs toernooi in Nijmegen.

Het is voor Basya haar 1e TNB toernooi en zij moest heel vroeg wegen. De avond ervoor al alles gepakt en op naar Nijmegen. Eerst wegen en dat was geen probleem. De wedstrijd werd verplaatst en Basya had gelijk de halve finale tegen Marokko!  Wat is het moeilijk, toch heel anders dan tijdens het trainen. Basya hoorde haar papa wel maar niet altijd de stem van de coach. Toch heeft ze het fantastisch gedaan. Helemaal niet bang en ook punten gescoord. Een geweldige ervaring en een mooie Bronzen Medaille gehaald.

Britt kreeg een ingelaste partij ertussen. In deze partij stond Britt vanaf het begin voor. Vandaag wilde het niet lukken met de Chemie tussen coach en speler, Britt speelde haar eigen spel en wist de partij met 13-7 te winnen. In de halve finale was Britt niet goed in haar doen en vanaf het begin vocht ze ook tegen haarzelf. Wat ze ook probeerde, het wilde vandaag niet lukken. Britt kwam niet verder en heeft een Bronzen Medaille gehaald.

Ryer moest vrij snel de mat op omdat hij 102 als 1e partij had. Vol vertrouwen staat Ryer de laatste tijd op de mat en zien we hem nog steeds groeien.Hij wint zijn partij ruim met 19-4. In de finale komt Ryer vanaf het begin voor te staan. De opdracht die hij mee kreeg was diverse combinaties uit proberen die er getraind was. Dit was best een moeilijke opdracht en hij duurde even voordat Ryer die ook kon toepassen. Met pointcap wint Ryer zijn Gouden medaille.

Met 2x Brons en 1x Goud met 3 deelnemers is natuurlijk een geweldig resultaat.

+ There are no comments

Add yours