100% scoren op Polish Open in Warschau

Afgelopen weekend hebben Milan Molle en Amy Mink deelgenomen aan Polish Open in Warschau. Een kwalificatietoernooi met 1250 deelnemers uit 49 landen. Nieuwe regel is dat elke speler op de dag van zijn toernooi om 7 uur aanwezig is in de hal voor een random weight in. Op de zaterdag moest Milan vechten en om 7 uur dus ook aanwezig zijn. Bij aankomst bleek dat er 100 deelnemers in de poollijsten ontbraken die wel hadden gewogen en dus toegevoegd moesten worden, Dit is zo’n karwei dat het toernooi uren later pas ging starten door de vele ingelaste wedstrijden.

Milan startte na 14 uur wachten zijn 1e partij na 21 uur tegen Oekraïne. Vanaf het begin stond Milan voor en won hij de kwartfinale met 13-9. De halve finale heeft Milan tegen Belarus gevochten. De 1e ronde was vooral aftasten. In de 2e ronde kwam Milan meer in zijn spel en de 3e ronde domineerde Milan de wedstrijd en won hij met gappoint, met een stand van 23-3. De finale startte om 23.15 uur tegen Zweden. Deze Zweed was groter en fysiek sterker. De 1e ronde ging gelijk en aftastend op. In de 2e ronde wist Milan goed tactisch zijn spel te spelen en kwam hij op lichte voorsprong. In de 3e ronde ging het lekker en gelijk op. Milan wint de finale nipt met 1 punt verschil. Milan wint goud.

Amy moest zondag vechten en gelukkig was het die dag beter georganiseerd. Gezien het aantal deelnemers had Amy haar 1e wedstrijd in de middag. Deze wedstrijd vocht ze tegen Polen. In de 1e ronde ging het prima en kwam Amy voor te staan met 13-5. In de 2e ronde gaf Amy teveel weg en kwam de Poolse dichterbij en werd het erg spannend tot zelfs met 2 punten verschil. In de laatste ronde wist Amy zich te herpakken en scoorde ze weer en won de wedstrijd met 27-15. De wedstrijd die daarop volgde was tegen Spanje. Vanaf het begin wist Amy de controle te houden en kwam op voorsprong. Deze wist Amy vast te houden en wint zij met 10-8. In de halve finale staat Amy tegen Zweden. Dit was een lastige tegenstander en beide kwamen moeizaam tot scoren. Amy staat vanaf de 1e ronde voor met 2-1 en dat is ook de uiteindelijke eindstand geworden. In de finale tegen Polen begon Amy met een achterstand in de 1e ronde 0-1. In de 2e ronde bleef Amy nog steeds achter en werd deze ronde afgesloten met 5-8 voor de Poolse. Pas in de 3e ronde wist Amy het wedstrijd over te nemen en naar haar toe te trekken. Doordat ze haar eigen spel ging spelen, had de Poolse geen antwoord op de aanval van Amy. Hierdoor liep Amy uit en won zij de finale met 18-9. Amy wint goud.

Beide taekwondoka’s hebben een hele goede prestatie neergezet. Het was een vermoeiend maar ook een goed weekend. Uitstekend gevochten en de continu├»teit goed weten vast te houden.

+ There are no comments

Add yours