Richard Molle haalt 2e dan!

Zaterdag 3 november heeft Richard Molle met succes zijn examen afgelegd voor de 2e dangraad taekwondo. In juni was zijn zoon Milan Molle hem al voorgegaan en nu was het dan ook de beurt aan Richard zelf.

Hoewel Richard zich binnen Top Taekwondo Eemland met name richt op het wedstrijd sparren, was dit examen een belangrijk onderdeel om door te kunnen stromen als hoofdtrainer binnen TTE. Hiervoor is namelijk de tweede dangraad vereist. Voor Richard was het dan ook even schakelen om alle onderdelen onder de knie te krijgen en zijn focus te verleggen van sparring naar stijlvormen.

Tijdens de uitvoering werd zijn concentratie nog even op de proef gesteld, omdat er midden in het onderdeel stokaanvallen op een ander veld een blessure ontstond die voor wat tumult zorgde. Maar Richard ging onverstoord door en ronde ook dit onderdeel met een voldoende af.

Door zijn vasthoudendheid en inzet heeft hij de jury overtuigd van zijn kunnen en mocht hij zaterdag officieel zijn tweede dan in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie Richard!

+ There are no comments

Add yours