Rotterdam Open, een dag vol nieuwe ervaringen met een mooi resultaat.

Zaterdag 24 november hebben Sammy Stoové, Britt Huber, Ryer van Erkelens en Milan Molle meegedaan aan Rotterdam Open.

Dit was voor Sammy haar 2e internationaal toernooi en ze heeft geweldig gevochten. Heel veel aangevallen en heel veel trappen uitgedeeld maar haar tegenstander hield de dekking helemaal gesloten. Hierdoor was het scoren heel moeilijk. Het verschil zit in de wedstrijd ervaring die Sammy nog op moet doen. Zeker een dik verdiende bronzen medaille voor Sammy

Britt vocht vandaag haar 1e A-klasse toernooi voor de TBN. Ze had als tegenstander een Spaanse die veel meer ervaring heeft en vreselijk lang was. Wat moet je daar nou mee? Vechten tegen een lang persoon kan moeilijk zijn maar is wel mogelijk Dat is de ervaring/inzicht die Britt nog gaat krijgen  maar zeker goed gevochten, Britt valt net niet in de prijzen

Ryer maakte het in zijn 1e partij verschrikkelijk spannend, begon met achterstand en wist zich terug te vechten en in de laatste secondes toch met 1 punt verschil te winnen.  Zijn 2e partij ging over in winst zonder tegenstander. In de finale tegen België kwam Ryer niet lekker in het spel. Het lukte gewoon niet en ging Ryer met Zilveren medaille naar huis.

Milan begon zijn toernooi tegen Duitsland. Het ging in het begin lekker gelijk op. Dit toernooi wordt gedraaid om hetgeen geleerd op de trainingen toe te passen in de wedstrijd. Dit verliep naar tevredenheid. Milan wint deze partij en gaat door naar de finale. In de finale tegen België wist Milan de wedstrijd te domineren tot ongenoegen van zijn tegenstander. Milan heeft laten zien dat ook in het heetst van de strijd, hij zijn koppie erbij houdt, zich niet laat intimideren maar ook niet uit zijn tent laat lokken. Knap gedaan en Milan wint een gouden medaille.

Super trots op al onze spelers, die lang hebben moeten wachten voordat ze de mat op konden.  Goed gepresteerd en op naar de volgend toernooi.

 

 

1 Comment

Add yours
 1. 1
  Xavier molenaar

  Ryer zijn eerste partij was zeker spannend.
  Al twee keer won Ryer van Xavier maar gister had Ryer het duidelijk een stuk moeilijker om te winnen.
  Dat was onverwachts voor Ryer die dacht dat hij zo zou gaan winnen.
  Xavier stond steeds voor en moest in de laatste seconde de winst opgeven doordat hij zijn duim brak.
  Deze twee zijn nu best aan elkaar gewaagd .
  Wie weet weer tegen elkaar bij het NK?

+ Leave a Comment