Waanzinnig resultaat voor Taekwondoka’s TMS/TTE op Open District

Vandaag hebben Sienna de Jager, Fehed Mazin Al Saied, Ninthe Roozendaal, Ryer van Erkelens, Jesse van Vulpen, Basya Melcherts en Milan Molle deelgenomen aan het District Open toernooi in Roelofarendsveen.

Ninthe had vandaag 3 partijen te vechten. De vorige keer was erg moeilijk om de wedstrijd te draaien maar vandaag ging het super. In de 1e partij begon Ninthe goed en stond ze flink voor met 14-3, die hield ze goed vol en Ninthe wint met 19-5. In de halve finale ging het de 1e ronde nog gelijk op. Maar daarna kreeg Ninthe het moeilijk en toch was opgeven geen optie. Ze vecht ook deze partij helemaal uit. Heel goed gedaan Ninthe, we zijn supertrots op je. Zoveel vooruitgang laten zien.  Ninthe wordt 3e in de C-klasse

Sienna had alleen de finale doordat er geen deelnemers in haar gewichtsklasse waren. Ze stond op het veld en toen bleek dat haar tegenstandster geen C-klasse maar B-klasse vecht, dit kan niet en haar tegenstander werd gediskwalificeerd en hierdoor wint Sienna de wedstrijd. Alleen daar komen de beide dames niet voor. 1e worden zonder te vechten is niet wat Sienna wilt. Aangezien het niet volgens de regels mag, wordt er een vriendschappelijke wedstrijd gevochten tussen de beide dames. Wat heeft Sienna het goed gedaan, dat er verschil tussen deze dames is zal voor iedereen duidelijk zijn maar onverschrokken heeft Sienna haar partij gedraaid, er voor geknokt en de wedstrijd uitgevochten. Super gevochten Sienna. Sienna wordt 1e in de C-klasse

Fehed had een pittige wedstrijd.  Net als het vorige toernooi komt hij fantastisch terug na een achterstand, dat doet hij heel goed. Echter geeft hij tegelijkertijd zijn tegenstander daarna alle gelegenheid om te scoren omdat zijn dekking daarbij vergeten wordt. Maar niet getreurd, was het voor vandaag niet genoeg voor een prijs, hij heeft het heel goed gedaan. Fehed zal door deze ervaringen steeds sterker terugkomen.

Basya was heel sterk vandaag op het toernooi. Ze heeft al een chemie met haar coach en weet dit goed in de partij uit te voeren. Haar 1e partij wint ze met Point Gap (21-0)! In de halve finale staat ze weer direct voor en wint de partij met overtuiging 18-6. In de finale werd Basya even verrast door de felheid van haar tegenstandster maar wist ze de partij over te nemen kwam haar tegenstandster niet meer tot scoren. Basya wint ook deze finale met Point Gap. Supergoed gedaan. Basya wordt 1e in de C-klasse.

Ryer vocht vandaag in de klasse -57 kg, zijn hele gewichtsklasse werd omhoog gepouled. Zijn 1e partij ging Ryer volgens afspraak gelijk lekker erin, zette goed druk en wint met 5-2. In de halve finale wist Ryer dit goed vol te houden en wint de partij met 21-4. In de finale stond hij tegenover zijn tegenstander van 57 kg. Deze tegenstander was een taaie rakker en lang. Maar het zou zeker niet onmogelijk zijn. Jammer dat Ryer de wedstrijd niet naar zijn hand kon zetten en met een kleine achterstand de finale verliest. Ryer wordt 2e in de A-klasse

Milan had maar 1 partij, de finale tegen een taekwondoka die hij goed kent. Als je vrienden bent is het natuurlijk nooit echt leuk om tegenover elkaar te staan maar hier is het leermoment om de knop om te zetten en er voor te gaan. Dit vergt zeker ook oefening. Voor beide spelers een moeilijke wedstrijd. Milan maakte mooie acties en wint de finale, hij wordt 1e in de A-klasse

Jesse begon in de halve finale. Hij domineerde de partij gelijk vanaf het begin. Zijn tegenstander kwam niet aan scoren toe en Jesse beslist de partij voortijdig met point gap bij een stand van 22-0. In de finale was Jesse oppermachtig en zijn tegenstander kansloos. De wedstrijd wordt beslist door de scheidsrechter bij een stand van 26-0 net na de rust. Jesse wordt 1e in de A-klasse.

Met 4x Goud, 1x zilver en 1x Brons en een hele mooie ervaring kijken we terug op een fantastisch toernooi, vol mooie momenten, ervaringen en overwinningen.

 

+ There are no comments

Add yours