Jonge taekwondoka’s TMS/TTE verrassend op Keumgang Open in Diest

Afgelopen weekend hebben Jesse van Vulpen, Ninthe Roozendaal,  Fehed Mazin Al Saied, Basya Melcherts, Sammy Stoové, Milan Molle,  Ryer van Erkelens,  Sienna de Jager, Britt Huber, allen Theo Meijer Sport en Davy Borst en Amy Mink voor TTE uit in Diest (België)

Ninthe is een van onze nieuwe strijders. Zij heeft nog geen ervaring en stond toch in België om een internationaal toernooi te draaien.  Haar 1e partij tegen België begon niet zoals verwacht en heeft Ninthe helaas op moeten geven.

Fehed is ook een nieuwe strijder en wat voor een strijder! In zijn 1e partij tegen België was Fehed degene die domineerde en zijn tegenstander met point gap versloeg.  Zijn kwartfinale was ook tegen België.  Fehed kwam tot 2 maal toe heel erg goed terug. Het ontbreekt Fehed aan wedstrijd ervaring maar dat komt vanzelf. Hij verliest de kwartfinale en valt net buiten de prijzen.

De 3e nieuwe strijder is Basya. Omdat er niemand in haar gewichtsklasse stond werd ze omhoog gepouled naar -33kg. Ze begon haar halve finale  ook tegen België.  Haar tegenstander was wat langer en dat is moeilijk vechten.  Basya ging er vol in, niet bang en bleef proberen. Ze heeft hard gewerkt en alles gedaan wat ze kon. Basya wordt 3e in haar poule.

Sammy is de 4e nieuwe strijder. Ze begint de kwartfinale tegen België.  Alleen treft Sammy het niet. Haar tegenstander heeft veel meer wedstrijd ervaring.  Sammy heeft echt goed gevochten maar kwam te kort voor een overwinning.  Ze valt net buiten de prijzen.

Milan begon zijn kwartfinale tegen Luxemburg.  Dit keer gaf Milan de Luxemburger geen kans om in het spel te komen. Vanaf het begin tot het einde was Milan degene die de lakens uitdeelde. (14-6) De halve finale tegen Duitsland verliep eender. De Duitser kwam niet echt aan bod en Milan wint ruim.(14-4) In de finale tegen België overheerste Milan, speelde goed en wint met ruime voorsprong.  (23-8) Milan wint goud

Jesse begon in de kwartfinale tegen Tsjechië.  Na een lichte achterstand in 1e en 2e ronde weet Jesse in de laatste rond goed terug te komen en wint hij de partij. (15-7)
De halve finale stond Jesse tegen België.  In deze wedstrijd domineerde Jesse en liep hij steeds verder uit. (31-19).  In de finale stond Jesse tegen een Belg, die afgelopen EK in de -37 Europees Kampioen cadetten was geworden. In deze partij had Jesse het moeilijker en last van een blessure opgelopen in de halve finale. Jesse verliest met point gap maar behaald een dik verdiende zilveren medaille.

Sienna is onze 5e nieuwe strijder. Ze begon tegen België.  Deze wedstrijd liep soepel en Sienna bleef volop druk zetten. In de kwartfinale tegen België werd het heel erg spannend,  de wedstrijd eindigde in gelijke stand en moest een Golden Point de wedstrijd beslissen. Zo spannend maar voor Sienna ook heel verwarrend, Sienna scoort het golden point maar haar tegenstander ging door met de wedstrijd en Sienna dus ook. In de halve finale tegen België heeft Sienna alles gegeven maar kwam net te kort.  Ze wint haar 1e bronzen medaille.

Britt begon haar wedstrijd tegen België.  Vandaag had ze een ongelukkige loting en stond ze gelijk tegen haar zwaarste tegenstander uit die poul. Ze kwam niet in haar spel en liet haar tegenstander het verloop bepalen. Haar tegenstander maakte gebruik van de onervarenheid en hierdoor viel Britt net buiten de prijzen. Maar dit is gelijk een mooie ervaring en weten we waar we aan moeten werken.

Davy vocht vandaag zijn 1e cadetten toernooi. Hij begon tegen België.  Vanaf het begin ging het moeizaam. Zijn tegenstander heeft natuurlijk meer ervaring en het spel wordt bij cadetten anders gespeeld. Nog veel te leren maar dat komt ongetwijfeld goed.

Amy begon haar kwartfinale tegen België.  Deze won ze ruim. In de halve finale tegen Duitsland werd binnen een minuut door ingrijpen van de scheidsrechter de wedstrijd beëindigd bij een stand van 13-0 en werd Amy tot winaar uitgeroepen. In de finale ook tegen Duitsland liep het iets wisselvallige maar wist Amy zich in de laatste ronde zich te herpakken en wint zij met 16-10 haar gouden medaille.

Ryer heeft helaas vanwege ziekte van deelname moeten afzien.

Met 2x goud, 1x zilver en 2x brons, heel veel ervaring opgedaan en veel plezier gehad, kijken we trots terug op een mooi toernooi.  Iedereen bedankt voor jullie support.

+ There are no comments

Add yours