Taekwondoka’s TTE leren veel op German Open in Hamburg

Afgelopen weekend hebben Jesse van Vulpen, Britt Huber, Amy Mink en Milan Molle deelgenomen aan het 3e grote toernooi in deze maand. Het niveau op dit toernooi is net zo hoog als op het ONK en OBK, vele internationals nemen dit toernooi mee in de voorbereiding en kwalificaties voor oa EK. Zoveel grote toernooien achter elkaar vraagt wel wat van onze taekwondoka’s. Maar vol goede moed zijn ze naar Hamburg afgereisd.

Britt begon tegen Duitsland. Moedig stond ze daar maar al snel bleek dat ze te zenuwachtig was. Ook diverse hoofdtreffers moest incasseren en ze heeft alles gegeven wat ze had, echter kwam ze niet verder dan deze partij.

Amy startte ook tegen Duitsland. Al snel stonden we te kijken van gebeurt er nu? Niets lukte tijdens deze partij en we konden er geen vinger op leggen wat er mis ging tijdens deze wedstrijd. Ook voor Amy hield het bij deze partij op.

Jesse begon tegen Denemarken.  Met een lichte achterstand tijdens de 1e en 2e ronde wist Jesse in de laatste ronde er meer uit te halen en won hij met 12-8. In zijn kwartfinale tegen Kazachstan had Jesse geen antwoord op zijn tegenstander, die wel wat groter was dan Jesse. 3 rondes gestreden maar helaas hield het hier voor Jesse op.(15-34)

Milan versloeg in zijn 1e partij Israël met 30-10 door gelijk vanaf het begin te domineren. In zijn 2e partij tegen Ierland gaf Milan de Ier weinig tot geen ruimte. Vanaf het begin hield Milan de controle over het spel en wint hij met 24-4. In de kwartfinale stond Milan tegen België.  Milan wilde graag tegen deze tegenstander staan. De Belg was groter, ouder namelijk 17 jaar,  en aan zijn laatste jaar junior bezig. Mooie partij om te meten hoever je dan zelf staat. De wedstrijd ging gelijk op. Vanaf het begin hebben zij beide gestreden tot de laatste minuut en fysiek deed Milan niet onder. Door wat kleine foutjes die gelijk grote gevolgen kunnen hebben verloor Milan deze partij met 18-14.

Heel veel is er gevraagd deze maand, heel veel is er getraind en gestreden op toernooien. We zijn supertrots op hoe onze taekwondoka’s het doen en soms ga je dan met lege handen terug.  Omdat we geen groepsfoto hebben even een foto van het toernooi zelf geplaatst.

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours