French Open, 2x zilver en 1 kwartfinale, daarnaast veel ervaring en trots op wat er is gepresteerd.

Het eerste G toernooi is afgelopen weekend voor onze taekwondoka’s in Parijs een feit. Milan Molle, Jesse van Vulpen, Britt Huber, Ryer van Erkelens en Amy Mink hebben hieraan deelgenomen.

Ryer vocht een gewichtsklasse hoger en begon zijn toernooi tegen Engeland in de -59 kg. Om te scoren moet je in die gewichtsklasse dan ook harder trappen en werken. Vanaf het begin was het niet de wedstrijd van Ryer maar in de laatste ronde wist hij tot scoren te komen. Helaas was het niet genoeg en meer dan ervaring op doen zat er voor Ryer niet in deze keer. (3-12) Wel nog even de opmerking dat de tegenstander van Ryer gedurende het toernooi iedere tegenstander met een groter puntenverschil van het veld af liet gaan.

Jesse startte in de kwartfinale tegen Engeland. Hij begon met een lichte achterstand maar kwam later in de wedstrijd goed terug met 25-19. In de halve finale tegen Frankrijk wist Jesse de wedstrijd naar zijn hand te zetten en wint hij ruim met 25-15. De finale tegen Engeland liep iets minder soepel voor Jesse en wint hij zilver.  Op dit toernooi maakte Jesse een mooie hoofdtreffer die door de Franse fotograaf prachtig is vastgelegd. zie de foto’s op Facebook bij dit verhaal.

Britt had in haar eerste wedstrijd een tegenstander uit IJsland. Wat heeft ze dit goed gedaan! Hoofdtreffer en stoten van Britt richting haar tegenstander. Britt staat vanaf het begin voor en wint deze wedstrijd met 9-3. In haar tweede wedstrijd tegen Frankrijk staat Britt de eerste ronde voor maar verliest ze de controle over de wedstrijd na incassering van een hoofdtreffer en daarna nog een trap die te laag was geplaatst. Goed gevochten maar geen prijs

Milan vocht zijn eerste  partij tegen Frankrijk. Vanaf het begin stond Milan voor maar in de laatste ronde wist Milan de Fransman in zijn spel te trekken en won Milan met 31-14. In de kwartfinale tegen Saoedi Arabië ging het aardig gelijk op maar was het geen makkelijke wedstrijd. Door wat foutjes van Milan was het de Arabier die uiteindelijk met de winst vandoor ging. (16-17)

Amy wist in de kwartfinale haar tegenstander uit Frankrijk met Point Gap van het veld te schoppen. (21-0). In de halve finale tegen Noorwegen domineerde Amy de wedstrijd. Vanaf het begin wist ze een mooie voorsprong te behouden en wint ze met 29-10. In de finale tegen Rusland had Amy het wat moeilijker en verliest ze de wedstrijd met 2-10. Zilver voor Amy