Intensief weekend voor taekwondoka’s van TTE/TMS

Afgelopen zaterdag was het NK in Den Haag waar Britt Huber, Jesse van Vulpen, Milan Molle, Ryer van Erkelens en Mink Amy de titel van Nederlands Kampioen probeerde te halen.

Het was niet de dag voor Britt helaas. Ze had gelijk de 1e partij en was niet ready. Heel veel spanning heeft Britt dwars gezeten maar wel veel geleerd op dit toernooi.  Britt werd in de kwartfinale uitgeschakeld.  Jesse heeft zijn partijen beheerst en gecontroleerd gevochten en won de halve finale met pointgap en wist ook de finale met pointgap te winnen. Ryer vocht een gewichtsklasse hoger en het ging heel goed. Met een score van 18-12 wist hij zich naar de finale te vechten. Ryer maakte mooie dwits die hem veel punten opleverde. De finale ging niet zoals we hadden gehoopt en moest Ryer genoegen nemen met zilver. Milan won de halve finale met 22-3 en wist ook de finale zelf te domineren en won met 30-14 het goud. Amy kwam uit voor haar eigen club en wist het goud te bemachtigen. In TTE hebben we dus 3 Nederlandse Kampioenen.

Na het NK zijn we verder gereden naar België naar Diest voor het Keumgang Open met Amy, Milan, Jesse en Britt.

Britt vocht de kwartfinale tegen België en vanaf het begin van de 1e ronde ging Britt er vol in. Dit zorgde er wel voor dat de 2e en 3e ronde van de partij nog weinig energie te geven was maar ze wint het ruim met 13-1. In de halve finale tegen Moldavië wist Britt ook de wedstrijd naar zich toe te trekken. Energie werd nu beter verdeeld en Britt wint met 11-3. In de finale tegen Griekenland was het lastiger voor Britt. Gaande het toernooi werden haar stoten beter en behaalde ze hier ook punten voor. Ondanks een vuistslag in haar gezicht  heeft ze zich goed geweerd en een mooie 2e plaatst behaald.

Amy begon in de kwartfinale tegen Duitsland.  Vanaf het begin van de wedstrijd had haar Duitse tegenstander niet veel in te brengen bij Amy en wint ze ruim met 23-8. In de halve finale tegen België draaide Amy heel lekker en had ze een goed gevoel in de wedstrijd. Met pointgap weet ze deze te winnen. In de finale kreeg Amy het even zwaar, zat niet lekker in de wedstrijd en moest er een peptalk aan te pas komen om haar weer terug in de wedstrijd te brengen. Ze wint met 16-13 en wint goud.

Jesse begon zijn partij tegen Griekenland. Jesse kwam op een kleine achterstand te staan maar wist in de 2e ronde de opdrachten goed uit te voeren waardoor het 5-5 werd. In de laatste ronde wilde Jesse wel heel graag maar lukte het net niet. Met een klein verschil werd de wedstrijd beslist in het voordeel van zijn tegenstander. Jammer maar Jesse viel net buiten de prijzen.

Milan vocht dit toernooi in de seniorenklasse -54 kg. Hij begon het toernooi tegen Frankrijk. Onze verwachting was dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Milan wist zijn spel goed te spelen. Vanaf de 1e ronde hield hij het overzicht en anticipeerde goed op de acties van zijn tegenstander. Zelfs een mooie pandal in de laatste secondes kreeg de Fransman te incasseren. Milan wint met pointgap de kwartfinale. In de halve finale tegen België ging de wedstrijd al net zo. Ook hier had Milan de controle over zijn partij. Hij wint met 20-6. In de finale tegen Engeland moest Milan wel de focus houden. Deze Engelsman kon gevaarlijk naar het hoofd gaan. Milan vocht erg slim en wist in de laatste ronde goed uit te lopen en wint zijn 1e goud bij de senioren.

Richard en Tommy hebben ook een topprestatie geleverd door 2 dagen vol energie te coachen en motiveren van onze toppers.