Open District West, een toernooi om te leren.

Zaterdag 1 februari gingen Feline en Ninthe Roozendaal, Basya Melcherts, Jesse van Vulpen, Britt Huber, Ryer van Erkelens en Milan Molle naar Roelofarendsveen voor Open District West.

Feline is net begonnen met Taekwondo en doet na 3 maanden al mee aan een TBN toernooi. Ze had een grote poule en daarom ook 4 partijen te vechten. Haar tegenstander was erg lang. Feline scoorde al gelijk 2 punten maar dekking goed houden is lastig tegen een lang meisje terwijl je zelf goed dichtbij kan komen. Ondanks dat verschil en de onervarenheid van Feline wist zij toch mooi 12 echte punten te scoren!  Feline heeft het fantastisch gedaan, goed geluisterd en de opdrachten ook kunnen uitvoeren. Geen prijs voor Feline vandaag maar ze verdient alle lof vandaag.

Ninthe heeft nog niet heel veel ervaring met wedstrijden. Elke keer zien we haar vooruit gaan en vandaag zagen we dat zeker. Veel naar voren en niet achteruit op de veld  en meer bewegen is een grote stap vooruit. Ninthe weet dan ook de halve finale te winnen en liet haar tegenstander niet tot scoren komen. In de finale zat Ninthe teveel in haar hoofd en dat maakte dat ze anders ging vechten.  Ninthe wint Zilver.

Basya heeft net als Ninthe niet veel ervaring nog op toernooien maar bij Basya kan je zeggen dat het niet uitmaakt hoe lang ze zijn, ze staat er wel.  Haar eerste partij was gelijk de finale. Helaas kwam Basya niet goed in haar spel. Ondanks alle pogingen om te scoren lukte het dit keer niet. Basya wint Zilver

Milan begon gelijk in de finale. Op dit toernooi is het een mooie gelegenheid om dingen uit te proberen. Dat pakte niet naar wens uit waardoor Milan in de 2e ronde terug ging zijn eigen spel en de finale met point-gap weet te winnen. Milan wint Goud

Jesse begon ook gelijk in de finale. Vanaf de tweede ronde zat Jesse goed in de wedstrijd en weet ook hij de finale met point-gap te winnen. Jesse wint Goud.

Britt begon ook in de finale. De eerste ronde ging het gelijk op en scoorde beiden geen punten.  In de tweede ronde was het heel spannend en verloor Britt nipt met 1 punt verschil. Britt wint Zilver

Ryer startte in de halve finale. Helaas voelde Ryer zich niet helemaal fit en kwam hij niet in zijn spel. Ryer probeerde dit wel door veel te bewegen maar dit kostte erg wel veel energie. Vandaag zat het er helaas niet in voor Ryer en wint hij Brons.

Iedereen werd door Tommy gecoacht terwijl Richard aan het observeren was geslagen.

Met 2x goud, 3x zilver, 1x brons en een geweldige prestatie zijn wel heel tevreden naar huis gegaan.