Team TTE/TMS beste Nederlandse club op Dutch Open

Onder leiding van coaches Richard Molle en Tommy Ruiling hebben Ryer van Erkelens,  Jesse van Vulpen,  Britt Huber,  Amy Mink, Milan Molle en Sasja van Wanrooij en Nigel Timers deelgenomen aan Dutch Open in Eindhoven.

Senioren vochten zaterdag voor de titel. Voor Nigel was het Dutch Open niet wat we hadden gehoopt. In de 1e partij tegen Rusland zat deze Rus in het hoofd van Nigel en daardoor bepaalde de Rus het spel. Nigel komt niet verder dan de voorrondes.

Op zondag streden de junioren om de titel en zat het Ryer ook niet mee. De partij tegen Zweden liep niet lekker en Ryer vocht niet alleen tegen de Zweed maar ook tegen zichzelf. Hoewel de 1e ronde nog prima verliep, verloor Ryer gaande de wedstrijd het vertrouwen. Ryer komt niet verder dan de voorrondes.

Britt begon haar toernooi tegen Frankrijk. Gelijk in het begin wist haar tegenstander met 3 trappen punten te maken waardoor Britt  achter kwam te staan. Hierna werden beide spelers voorzichtiger in de wedstrijd. Britt wist de verdediging goed dicht te houden zodat pas in de laatste ronde beide spelers ruimte kregen om te scoren. Britt bleef tot de laatste seconde aanvallen en het haar tegenstander lastig te maken. Helaas was het niet genoeg en kwam Britt niet verder dan de voorrondes.

Amy wist met maar liefst 34-9 haar Franse tegenstander in de voorronde te verslaan. In de kwartfinale tegen Engeland begon Amy de wedstrijd anders dan we van haar gewend zijn. Gelukkig wist ze zich in de laatste ronde te herpakken en wint ze deze wedstrijd. In de halve finale tegen Duitsland wist Amy haar tegenstander te verslaan met point gap. In de finale tegen Frankrijk was Amy degene die de wedstrijd goed onder controle had en ging ze met goud naar huis.

Sasja begon haar toernooi tegen Spanje en wist vanaf het begin haar tegenstander voor te blijven. Met 7-2 gaat Sasja door naar de kwartfinale. In de kwartfinale tegen Duitsland kwam Sasja vanaf het begin voor te staan en heeft ze dit niet meer uit handen gegeven. In de halve finale tegen Engeland begon Sasja rustig en weet ze ook deze partij te winnen. In de finale tegen Belarus kwam Sasja wat te kort en leverde dit toernooi haar 2e zilveren medaille op rij op.

Milan begon zijn toernooi tegen Griekenland. Na een rustige 1e ronde wist Milan goed uit te lopen en wint hij ruim met 28-9. In de kwartfinale tegen Frankrijk had Milan de hele wedstrijd goed onder controle en gaat hij door naar de halve finale. Deze halve finale vecht hij tegen Belarus. hij wint met 10-8 en in de finale tegen Frankrijk is het een leuke wedstrijd om te zien. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en met nipt een punt verschil wint Milan Zilver.

Jesse had zijn 1e wedstrijd tegen Griekenland die hij met point gap weet te verslaan. In de kwartfinale tegen België houd Jesse zijn hoofd koel en wint hij met 16-11. In de halve finale tegen Duitsland wint Jesse door opgave van zijn tegenstander bij een stand van 21-2. In de finale tegen Denemarken domineert Jesse de wedstrijd en wint hij ruim met 29-11

We zijn met een team van 7 deelnemers gegaan en kwamen met 2x goud en 2x zilver terug en mooie resultaten in het klassement. In het klassement Junioren dames weten we als 3e te eindigen, in het klassement Junioren heren weten we als 4e te eindigen en in het overall klassement worden we 5e van de 119 clubs die deel hebben genomen. Hiermee zijn we de beste Nederlands club op Dutch Open.