3x goud, 1x zilver en 3x brons op Open Zuid Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag zijn we met Feline van Roozendaal, Basya Melcherts, Ryer van Erkelens, Britt Huber, Davey Borst, Milan Molle en Amy Mink naar dit toernooi in Den Bosch gegaan.  4 velden met 72 partijen op het veld beloofde dat het niet vroeg zal worden.

Feline had vandaag 3 partijen. In de 1e partij was haar tegenstander een kop groter maar Feline wist de 1e punten te scoren. Daarna werd het zo spannend en het ging gelijk op (14-14) waardoor er gestreden moest worden voor een golden point. Deze wist Feline te scoren en ging ze door naar de halve finale. In de halve finale kwam haar tegenstander zeer aanvallend naar voren en wist Feline door goed te verdedigen en zelf erg goed te plaatsen haar punten te maken waardoor ze heel knap de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. (12-9). Na lang wachten op de finale stond Feline tegenover een tegenstander die meer wedstrijd ervaring had. Het verschil was wat veel om te winnen maar een mooie dik verdiende 2e plaats voor Feline.

Basya had partij 42 wat even aangeeft hoelang ze heeft moeten wachten tot ze het veld op mocht.  Ze heeft vandaag alles gedaan en alles gegeven tot aan de laatste secondes, goed aangevallen en blijven aanvallen, helaas was het voor vandaag niet genoeg. De 1e ronde bleef het  0-0 ondanks dat haar tegenstander langer was en met 0-2 heeft Basya verloren. Ze wint Brons.

Ryer startte ook met wedstrijd 42.  Het wilde voor Ryer ook niet lukken vandaag. Ryer begon de wedstrijd met goede acties maar het leverde geen punten op. Ryer is 3e geworden.

Davey deed voor de 3e keer met TTE mee aan een toernooi. Het ging best goed in de zin van aanvallen en luisteren. Davey heeft nog niet de kracht om tot scoren te komen. Maar hier kunnen we aan werken. Davey is 3e geworden.

Britt begon in de halve finale. Vanaf het begin vocht Britt heel goed en stond ze voor maar in de 2e ronde liet ze haar tegenstander gevaarlijk terugkomen. Gelukkig kreeg ze het op tijd door en wist ze de partij te winnen met 11-10 in de laatste secondes. In de Finale maakte Britt een hele mooie hoofdtreffer en die bracht haar de winst.  Super gedaan en terecht 1e geworden.

Milan vocht vandaag -55 en kreeg bepaalde opdrachten mee om te kijken hoe dit zou uitpakken. De 1e partij stond Milan vanaf het begin voor en wist hij ruim te winnen. In de finale kreeg Milan verschillende hoofdtreffers tegen waardoor de tegenstander in de 1e ronde goed uitliep. In de 2e ronde wist milan zo goed terug te komen dat hij deze met Point Gap won. Beide tegenstanders waren erg snel hetgeen dan mooie partijen opleverden om te kijken.

Amy moest ook 3 partijen vechten.  In de 2e ronde van de 1e partij kwam Amy pas lekker in haar spel en trok de wedstrijd naar zich toe. In de halve finale kon Amy vanaf het begin de wedstrijd onder controle houden. In de finale stond Amy tegen een nieuw teamgenoot en werd ze niet gecoacht maar moest ze het zelf doen. In het begin ging het wat lastig maar Amy wist toch de controle te houden en wordt ze 1e.