Keumgang Open 2021 tijdens het seminar

Tijdens het trainingskamp in België kon ook het Keumgang Open gehouden worden met in achtneming van de regels ivm Corona.

Aan dit toernooi deden Amy Mink, Milan Molle, Britt Huber, Shanti Ruska, Fay Westerveld  en Karim Al Hisnawi mee.  Het 1e toernooi na een lange tijd van niet mogen en kunnen deelnemen.

Verslag is gemaakt vanuit Nederland waar ik helemaal klaar voor de laptop zat te wachten op de livestream. Edwin bedankt voor het streamen. Zo hebben we de wedstrijden toch kunnen zien.

 

Britt -55kg

Wat is het lekker maar ook wennen om weer te mogen vechten. Je hebt goed gevochten maar probeer de zenuwen onder controle te houden. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk om achteruit te gaan vechten in plaats van vooruit. Na zo’n lange tijd is het ook weer werken aan de afstand en dekking. Maar overall Britt, Je hebt het gedaan, spits is eraf en we gaan nog meer van je genieten. Vandaag niet gewonnen maar veel geleerd en weer kunnen proeven aan de stress, de conditie en het vertrouwen in jezelf.

Fay –55kg

Je kwam op dit toernooi mee met TTE. Dit is toch wel anders voor je. Toch weet je het goed op te pakken.  Jouw tegenstander was ook veel groter en door het achteruit lopen kreeg ze de kans om je op je hoofd te raken.. De 1e ronde heb je goed gevochten, veel geblokt en ook je afstand was goed. In de 2e ronde ging het net zo, je hebt ook goed geluisterd naar de coach. In de laatste ronde kreeg je een flinke hoofdtreffer te verduren. Helaas geen winst vandaag

Shanti -59kg

Tijdens het trainen doe je het zo goed maar zodra je het veld in gaat op een toernooi, lukt het je jammer genoeg niet. Zoveel zenuwen en zo weinig zelf vertrouwen en dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Door deze stress vergeet je aan te vallen maar nog gevaarlijk te verdedigen.  De handdoek op het veld is niet omdat je zo slecht bent, want dat ben je zeker NIET maar omdat we niet willen dat je KO gaat doordat je niet goed verdedigd. Je hebt talent  en je bent echt goed maar als je je er niet prettig bij voelt als je op een toernooi staat, is het de verstandigste keuze, die jezelf al gemaakt hebt om niet deel te nemen. Je bent heel waardevol tijdens de trainingen, echt een goede sparringpartner en die moeten we ook hebben hoor. Wedstrijden zijn leuk maar is absoluut niet moeten. Blijf lekker trainen en fijn dat je het weer een keer hebt geprobeerd.

 

Karim +gewicht

Het eerste toernooi via ons en het is natuurlijk wennen aan de coach, de manier van coachen en vechten zoals we bij TTE doen. Dan ook nog eens gelijk de finale tegen een tegenstander met meer wedstrijd ervaring. Wat heb jij mij verrast. Ik heb mooie acties gezien, mooie dwit’s en ook gezien dat het lukte om te luisteren tijdens de wedstrijd naar de coach.  Je maakt het jezelf lastig door achteruit te gaan vechten en je maakt naar mijn idee te weinig gebruik van de stoten. Het kan echt het verschil maken in een partij. Je hebt het goed gedaan, goed volgehouden en gevochten tot de laatste seconden. Gefeliciteerd met de 1e plaatst.

 

Milan -58kg

In de gewichtsklasse waar je niet in wilt blijven maar toch een goede prestatie weet neer te zetten.  Jouw 1e tegenstander was een sterke tegenstander. Ik heb mooie acties gezien, fijn dat je zoveel durft te maken en niet alleen op safe speel. Veel beweging en veel draaien en een goede conditie. Deze heb je mooi gewonnen.

In de finale kwam je tegen een lange tegenstander te staan, hj stak letterlijk een kop boven je uit. In de 1e ronde kreeg hij nog de kans om je op je hoofd te raken. In de 2e ronde ging jij meer bewegen en kon hij jou niet zo makkelijk raken wat hem ook weer frustreerde. Je maakte mooie acties die werden niet met punten gehonoreerd. Het is goed om te zien dat je ze maakt, dat je probeert tot de laatste seconden om te scoren en niet opgeeft. Dit is een mooie wedstrijd om van te leren. Gefeliciteerd met de 2e plaats.

Amy -67kg

Omdat er geen tegenstander in de -67 kg zat mocht jij deelnemen in de -73kg. En maakt dat wat uit? Nou eigenlijk niet want ook hier kom jij goed uit de wedstrijd. Jouw tegenstander had geen antwoord op jouw acties. Je probeerde veel technieken uit, de 1e wedstrijd ging vrij makkelijk.

Ook de finale ging jou goed af en won je lekker. Ik heb mooie hoofdtreffers gezien maar ook veel vallen, dat baat mij wel zorgen want je krijgt er best nog wat strafpunten voor en ik zie dan wel in dat je hiermee ook partijen kunt verliezen. Meer stabiliteit zou ik wel willen zien, is ook beter voor de harten van degene die naar jou kijken. De kop is eraf, even kunnen proeven aan een toernooi. de volgende is namelijk het EK-21 aan het eind van de maand. Gefeliciteerd met de 1e plaats