Goede resultaten in Estland voor Milan en Amy

EK – 21 in Tallinn, Estland

Milan Molle en Amy Mink werden door de Taekwondo  Bond Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan het EK -21 in Tallinn in Estland. Vooraf hebben zij trainingskampen in België en in Zweden gevolgd.  Omdat het voor Milan en Amy het 1e toernooi in de seniorenklasse zou zijn, hebben we besloten om in Tallinn te blijven na het EK om deel te nemen aan het G toernooi Tallinn Open, ook in de seniorenklasse. Niet alleen voor de sporters maar ook voor de coaches en ouders was het weer wennen aan het toernooileven. Door de corona is het niet zo makkelijk en vanzelfsprekend om naar een toernooi te gaan. Formulieren invullen, vaccineren en testen voor en tijdens ons verblijf om erbij te mogen tijdens het toernooi. Ook werd tijdens ons verblijf in Tallinn de regels strenger en moesten we met regelmaat de corona-app laten zien en mondkapjes dragen.

Voor Milan en Amy was het spannend want er is natuurlijk geen sprake meer van wedstrijdritme en we hebben een
achterstand op bepaalde landen die wel gewoon door hebben kunnen trainen en toernooien mochten draaien.
Beiden hadden 5 partijen die zij moesten vechten voor Goud.

Op zijn verjaardag mocht Milan op het EK -21 tegen Rusland startten. Rusland is altijd een tegenstander om rekening mee te houden en geen bekende van ons. In de 1e ronde stond Milan nog voor maar tijden de 2e ronde ging het mis, kleine foutjes van Milan en kwam de Rus voor te staan. Uiteindelijk verliest Milan de partij met 29-24. Goed gevochten en Milan mag zeker trots zijn op deze partij.

Amy mag de laatste dag van het EK -21 het veld op tegen Bosnië & Herzegovina. In de 1e ronde domineerde Amy haar tegenstandster zo dat het al snel 12-1 voor Amy stond na een paar goede hoofdtreffers, hierna kwam de handdoek in de ring en gaf haar tegenstandster op.  In de wedstrijd daarna tegen Servië begon Amy heel goed. Het was een hele spannende partij die gelijk op ging. Helaas deed Amy juist datgene wat ze niet moet doen en liep daardoor de winst van de partij mis. Jammer want er zat zeker meer in voor Amy. Maar ook voor Amy geldt dat ze super gepresteerd heeft op haar 1e grote toernooi als senior. Ze verloor 12-11.

 

Tallinn Open G1

Zoals al vermeldt hebben we daarna het Tallinn Open gedraaid, kort na het EK dus herstellen van het zware toernooi zat er voor Milan en Amy niet in. Het verschil met het Ek – 21 is , dat op dit toernooi beter te meten is waar we staan omdat er senioren meedoen die al jaren ervaring hebben en verschillende jaren achtereen ook prijzen halen op G toernooien, EK, WK en op de ranking lijst staan. Het is dat ook niet wonderlijk dat zowel Milan als Amy best zenuwachtig waren voor dit toernooi.

Amy mocht als 1e die dag beginnen. De 1e partij was tegen Frankrijk. Amy heeft deze goed gevochten, begon met een lichte voorsprong en die heeft ze ook niet meer uit handen gegeven. Spannend om te zien hoe zij presteert in deze klasse en heel fijn om te zien dat ze lekker mee kan draaien in de senioren klasse. Amy wint deze partij met 26-24 en mag door naar de kwartfinale.

Vooraf in de kwartfinale tegen Duitsland wordt de wedstrijd uitgesteld omdat deze scheidsrechter van mening is dat Amy een bitje voor boven en onder moet hebben ivm de beugel. Dit is ook volgens de regels maar de 1e partij en het EK is daar niet naar gekeken. Amy heeft geen ander bitje mee en de wedstrijd wordt opgeschoven zodat we dat nog kunnen regelen. Als we weer kunnen beginnen gaat het de 1e ronde gelijk op en met 4-4 gaan we de 2e ronde in. Amy kwam niet lekker in de wedstrijd, misschien wat van slag met het gedoe over het bitje. Het lukte vandaag niet, niet omdat de tegenstander veel beter was, want Amy had haar wel kunnen hebben. Teleurgesteld kwam het besef dat ze erg dicht bij een medaille was gekomen. Maar voor het begin van een nieuwe klasse als senior was het super gedaan. Amy heeft laten zien dat zij als senior goed mee kan komen.

Milan begon het toernooi tegen Kazachstan, deze tegenstander was 3e  geworden op de laatste Asian cup. Vanaf het begin was Milan sterk in het toernooi en moest zijn tegenstander tegen een achterstand aan kijken. Milan wint ruim met 26-14. In de kwartfinale stond Milan tegen Duitsland. Ook hier is Milan degene die de wedstrijd naar zijn hand zet en wint hij met pointgap van de Duitser 33-13. In de halve finale ten Kroatië, deze tegenstander vecht al 5 jaar senioren -54, was het een partij die heel spannend was, gelijk op ging en wist Milan in de laatste 4 sec 3 punten te scoren waardoor hij doorgaat naar de finale met 19-18. De finale was tegen USA, deze tegenstander won op dit toernooi vrij makkelijk en kreeg behoorlijk tegenstand van Milan. Deze Amerikaan had nog Pan America gewonnen. In de 1e ronde stond Milan op lichte achterstand van 3-6 en kwam hij in de 2e ronde heel goed terug en wist deze af te sluiten met 16-12. In de finale heeft Milan alles uit de kast gehaald en het de Amerikaan erg moeilijk gemaakt. Het was een hele goede partij die met 23-20 nipt naar de Amerikaan ging. Milan wint zilver en dat is een super goede prestatie.