TTE Open

Afgelopen zaterdag werd het TTE Open gehouden op het Sportcomplex Buiningpark in Leusden.

Ondanks de afmeldingen hebben ruim 250 deelnemers uit Nederland , Engeland en BelgiĆ« deelgenomen en samen hebben we een fantastisch toernooi neergezet die dag. 

Op 4 velden werd er gestreden en hebben we prachtige partijen gezien.

Feline, Ninthe, Karim, Shanti, Broer, Jesse en Mike kwamen voor TTE uit. Dit resulteerde in 4x goud, 2x zilver en 1x brons.

Jesse mocht de spits afbijten. Jesse stond vorig jaar tegen dezelfde jongen, maar wist toen niet te winnen. Nu was het ook weer een spannende partij. Jesse begon sterk en won de eerste ronde. In de tweede ronde werd Jesse meerdere malen op zijn keel geslagen waardoor hij even niet in zijn spel zat en daardoor de tweede ronde verloor. In de derde ronde had Jesse zijn spel goed aangepast en scoorde hij makkelijk. Hij won zijn derde ronde met 2-1. In de finale stond Jesse tegen de jongen, waarvan hij verloor bij Rosmalen. Na wat aanpassingen op de vorige keer wist Jesse de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken en won zijn finale met 2-0. Jesse wint goud

Feline was de volgende die aan de beurt was. Eindelijk kon zij weer een keer in haar eigen gewichtsklasse deelnemen. Feline voerde haar plan perfect uit en scoorde goede punten vanuit de clinch. Zij controleerde de finale en kwam geen moment in de problemen.  Een verdiende gouden medaille voor Feline.

Broer kwam uit in een zwaardere gewichtsklasse omdat er geen tegenstanders in zijn eigen gewichtsklasse waren. Broer heeft hard gevochten en geknokt voor wat hij waard was. Geen winst maar wel een wijze les en een bronzen medaille voor Broer.

Ninthe kwam net als broer uit in een zwaardere gewichtsklasse. In haar eerste wedstrijd was hier niks van te merken. Ninthe hield zich goed aan haar plan en maakte mooie hoofd treffers. Ze won haar halve finale met 2-0. In de finale trof Ninthe een langere tegenstandster waar ze eerder op het NK tegenover heeft gestaan. Er zit vooruitgang en progressie in het spel van Ninthe. Helaas te weinig voor de winst maar wel een zilveren medaille.

Mike mocht zijn toernooi beginnen in de finale. Na zijn eerste goud was hij gebrand om gelijk zijn tweede te halen. Mike had een wat moeizame start van zijn finale maar wist de eerste ronde te winnen. In de tweede ronde lukte mike niet om te scoren en verloor hij die ronde dan ook. In de derde ronde kwam Mike los en scoorde hij ook een goeie hoofd treffer. Na een goede finale partij won hij dan ook goud. Mike wint zijn finale met 2-1 en daarmee een gouden medaille

Karim begon zijn toernooi in de halve finale. Na vele goeie en mooie acties won Karim zijn halve finale met overtuiging en mocht hij zich klaar maken voor zijn finale. In de finale was het heel spannend en werd er door beide spelers een echte show neergezet. Na verlies in de eerste ronde van de finale wist Karim zich terug te knokken in de tweede ronde waardoor ze doorging naar de laatste ronde. Waarbij beide heren goede acties maken en daardoor de score gelijk was. Maar omdat de tegenstander vaker had geraakt op het pantser, verloor Karim zijn finale met 1-2. Karim wint silver

Shanti begon haar toernooi in de kwartfinales. Zij begon scherp aan de wedstrijd en door een paar goede hoofd treffers werd de wedstrijd voortijdig beƫindigd. In de halve finale kwam Shanti wat moeizamer op gang. Gelukkig wist zij zich op tijd te herpakken en kon de wedstrijd met 2-1 naar haar toe trekken. In de finale ging ook de vermoeidheid meespelen. Daar een paar aanpassingen in haar tactiek wist Shanti de wedstrijd te draaien. Dankzij twee mooie hoofd treffers won ze de finale en behaalde zij goud.

Wij zijn trots op ons team en op de resultaten die ze hebben geleverd.