Dutch Open leerzaam voor de 12 taekwondoka’s Top Taekwondo Eemland.

Afgelopen weekend vond het ONK oftewel Dutch Open G1 toernooi plaats in Eindhoven. Beide dagen hadden wij deelnemers op dit toernooi. Zaterdag hebben Milan Molle, Janise van Veldhuizen, Luke Rob en Rob van der Ploeg gevochten.

Milan had 4 partijen op zijn lijstje en heeft 2 partijen gewonnen en verloor in de halve finale waardoor hij een mooie derde plaats wist veroveren. Milan wint Brons.

Janise stond tegenover een Duitse dame, die snel naar het hoofd kon. Tijdens deze wedstrijd zagen wij hoe Janise, al heel goed terugkomend na haar blessure, toch de nodige wedstrijdritme/ervaring mist. Janise heeft zich goed verweerd maar het was niet genoeg. Zij verloor de wedstrijd maar is een schat aan ervaring rijker.

Luke had 6 partijen op zijn lijstje staan en moest heel lang wachten. Toen hij eindelijk mocht vechten, kwam Luke niet lekker in zijn wedstrijd. Soms heb je dat en krijg je de benen niet meer de lucht in. De wil was er zeker maar het kwam er niet echt uit op dit toernooi. Luke verliest de wedstrijd.

Rob had 5 partijen te vechten. Hij won zijn eerste partij op punten. Zijn 2e partij heeft hij goed gevochten maar het was niet genoeg. Hij verloor zijn partij van degene die later finalist werd maar kan tevreden terug kijken op dit toernooi.

Jade en Dion Weidum, Marc de Tombe, Borre Meskers, Janneke Rob, Ilse Bock, Bryan Zonderop en Jelle Plomp hebben zondag gevochten.

Jade wist haar 1e partij goed spannend te maken. Na een lichte achterstand wist zij goed terug te komen en stond even voor. Het werd een gelijk spel En Golden Point moest uitmaken wie er zou winnen. Jammer voor Jade maakte haar tegenstandster deze Golden Point.

Marc had 6 partijen voor de boeg en maakte in zijn 1e partij mooie dwits en een hoofdtreffer. Hij wist zijn tegenstander te imponeren en won de partij. In zijn 2e partij bleef Marc het goed proberen en bleef hij komen maar helaas was het niet genoeg om verder te mogen gaan. Ook Marc kan tevreden terug kijken naar zijn wedstrijden.

Borre is een vechter. Hij had 5 partijen voor de boeg en wist het heel spannend te maken. Zijn 1e partij moest met een Golden Point beslist worden en deze wist Borre te maken. En dan dachten we dat wij het ergste gehad hadden maar nee. Ook zijn 2e partij eindigde in een Golden Point beslissing. Ditmaal maakte zijn tegenstander de Golden point en verloor Borre de wedstrijd.

Janneke had 4 partijen staan en wist de 1e partij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Haar tegenstander had weinig kans om te scoren. Janneke wint ruim. In haar 2e partij kwam Janneke op voorsprong maar wist haar tegenstander Janneke uit haar spel te brengen en de wedstrijd over te nemen. Janneke heeft tot het eind geprobeerd dit weer om te draaien, helaas lukte dat niet en verliest Janneke.

Ilse had 3 partijen op de lijst. In haar 1e partij heeft Ilse laten zien wat ze waard was maar jammer genoeg begon ze te laat druk te zetten en aan te vallen in deze wedstrijd. Met 1 punt verschil heeft ze de partij verloren.

Dion begon aan zijn 1e van de 5 wedstrijden van dit toernooi. Hij wist gaandeweg de wedstrijd naar zijn hand te zetten en scoorde met dubbele dollyo chagi wat heel knap is op dit toernooi op het pantser. In zijn 2e partij zat hij zo dicht bij de winst omdat een Golden Point de beslissing moest brengen. Helaas verloor Dion de wedstrijd.

Bryan kwam voor het eerst onder TTE uit. Hij komt van de taekwondoschool De Tombe. Bryan had 2 partijen te vechten. Vanaf het begin ging het niet zo lekker en kwam Bryan niet in de wedstrijd. Zijn tegenstander maakte de punten en zo verloor Bryan zijn wedstrijd maar behaalde wel de 3e plaats op dit toernooi. Bryan wint Brons.

Jelle stond ook voor 6 partijen in dit toernooi. In de 1e wedstrijd bleek dat de blessure opgelopen op een eerdere training hem toch parten ging spelen. Jelle maakte het spannend en was goed voor een ZEVENDE Golden Point voor ons team.  Het was dan ook erg jammer dat Jelle de Golden Point heeft verloren.

Dutch Open was niet het toernooi waar onze piek lag. Het is een toernooi waar wij kunnen kijken hoe we er voor staan op een G1 toernooi. Lekker onze partijen draaien en alles wat we winnen is meegenomen. Iedereen heeft hier een schat aan ervaring opgedaan waar we mooi profijt van kunnen trekken om onze doelstelling te halen. Volgend weekend staan wij weer in België op de mat voor Belgian Open.

+ There are no comments

Add yours