TTE scoort goed tijdens Fujairah Open G2 goud-zilver & brons

TTE heeft mee gedaan met 7 Taekwondo Atleten tijden de Fujairah Open G2 in de verenigde Emiraten

Het toernooi was verdeeld over 3 dagen van 23-24 & 25 Februari. Deelnemende landen waren o.a.  Engeland, Noorwegen, Iran, Irak, Emiraten, Aruba, ,Kazachstan, Indonesië, Thailand, Vietnam, Hongkong, Oezbekistan, Jordanië, Oman, Canada, België en uiteraard Nederland.

Voor TTE was dit het eerste G 2 toernooi van het seizoen waarbij de Senioren dubbele ranking punten kennen behalen.

Voor TTE kwamen uit, Milan Molle Cadetten heren-33kg, Jade Weidum Cadetten dames-47kg, Ilse Bock Junioren dames-68kg, Jelle Plomp senioren heren-63kg, Luke Rob Senioren heren -68kg, Marc de Tombe Senioren heren -74kg en Robert van der Ploeg Senioren heren -87kg.

Dag-1

Milan Molle:

Dit jonge 12 jarige talent had eerst een mooie binnenkomer om aan zijn zelfvertrouwen te werken tegen Jordanië.

Deze partij werd met overmacht gewonnen met mooie technieken en point gap 20-0. In zijn 2e partij werd het iets zwaarder en meer beleid maar ook hier had Milan 100% controle en samen met zijn Coach Ronald de Tombe werd er tactisch gespeeld, Resultaat was een mooie gecontroleerde 8-5 overwinning voor Milan tegen U.A.E  In de 3e partij kreeg Milan serieuze tegenstand en moest vol aan de bak. Zijn tegenstander Alali Sultan uit de Emiraten was sterk, snel, agressief en ook wat langer. Milan had moeite met zijn spel en had geen echt antwoord op deze speler. Milan behaald op zijn 1e G2 toernooi Brons

Helaas Milan verloor, ondanks zijn 100% inzet, van de latere nummer 2 met 1-7.

 

Jade Weidum:

Jade was gebrand op goed resultaat daar zij ondanks haar keiharde resultaten die er niet om liggen te horen had gekregen niet langer mee te mogen trainen met de NL selectie. Maar Jade liet zich door deze beslissing van de NL selectie niet uit het veld slaan en ging er vol in om haar sportieve gelijk te halen. In haar 1e partij kwam Jade goed los en wist de scheidsrechter te overtuigen met goed geplaatste techniek in te grijpen en de wedstrijd te beëindigen bij een stand van 8-6 in het voordeel van Jade. In de finale moest jade het wederom opnemen tegen een tegenstander uit de Emiraten ( U.A.E ) en na een 1-0 achterstand wist jade met één zeer treffende actie het verschil te maken en de wedstrijd was over middels het uit tellen van de tegenstander ( K.O ) Jade terecht Goud en op karakter haar gelijk gehaald bij de NL Taekwondo Bond die haar deze week weer hebben uitgenodigd om toch maar weer mee te trainen. Nu heeft Jade zeer goede papieren in Huis nl 1e in Polen ( G1 ) en 1e Fujairah ( G2 ), dit jaar zal er ook het WK Cadetten zijn dus wie weet een mooi jaar voor Jade!

 

Dag-2

Ilse Bock:

Had helaas maar 1 partij en deze was tegen Noorwegen. Ilse kwam op het veld om te constateren dat ze niet de langste was van de twee.

Maar des al niet te min liet Ilse zich niet ontmoedigen en koos meteen de aanval. Ilse hielt goed druk en daar wist haar tegenstander niet mee om te gaan. Na heel veel trappen was het uiteindelijk een stoot techniek die Ilse op 1-0 voorsprong bracht. Helaas een paar seconden na de 1-0  besloot Ilse i.p.v vooruit achteruit te gaan wat in het voordeel was van haar langere tegenstander. Een knullige been zwaai van haar tegenstander kon uiteindelijk zeer gemakkelijk eindigen in een hoofd score meed door het feit dat Ilse half haar rug toekeerde en bukte. Gevolg was dat de voet met een groot en gelukkig gemak op het achterhoofd van Ilse lande waardoor Ilse 3-1 achter kwam te staan. Ondanks verwoede pogingen en aanvallen die niet echt vooruit waren bleef de score helaas voor Ilse 3-1 in haar nadeel. Over de hele partij gezien had Ilse het betere van het spel en de meeste technieken uitgevoerd maar het was één onachtzaam moment wat haar de winst koste.

Ilse behaalt uiteindelijk zilver.

 

Marc de Tombe:

Marc was de eerste TTE senior op dit toernooi en ging dus voor de zo fel begeerde Ranking punten.

In zijn 1e partij moet Marc tegen Irak een sterk land. Marc was de baas en duidelijk aanwezig en liet zich niet van zijn plek wegzetten.

Ondanks verwoede pogingen van zijn tegenstander om te scoren bleef Marc kalm en heel rustig. In de 2e ronde zag Marc zijn kans waar en zette de juiste aanval in waardoor zijn tegenstander uit balans kwam. Tijdens zijn val naar de grond kreeg de man uit Irak een hoofd treffer te verwerken en deze had dan absoluut geen zin meer om verder te gaan. De scheidsrechter greep in en Marc wint zijn partij op K.O

In zijn 2e partij tegen Kazachstan moet Marc meer aan de bak en meer knokken voor zijn punten. Helaas voor Marc werden, ondanks protest, bepaalde hoofdtreffer niet toegekend en helaas verliest Marc onterecht met 6-4 Wel bleek later op foto’s dat de treffer van Marc wel degelijk raak waren maar helaas. Marc heeft een sterk toernooi gedraaid en is zeker onderweg naar grotere resultaten met TTE.

Jammer is dat Marc buiten de prijzen valt.

 

Dag-3

Luke Rob

Luke zou aantreden tegen OMAN maar helaas deze kwam niet opdagen. Dus voor Luke de 1e partij een z.g.n Terugtrekking van tegenstander.

De 2e partij voor Luke was een zeer lastige. En nu kwam ook tot uiting dat Luke nog wat ritme mist door blessureleed met als gevolg te weinig wedstrijden. Maar des al niet te min wist Luke het zijn tegenstander uit Qatar ( de later nummer 2 van het toernooi ) lastig te maken.

Maar helaas moest luke zijn meerdere erkennen in zijn langere tegenstander, luke verloor zijn 2e partij met 2-7. Luke in oude doen zou het zeker anders hebben gedaan maar dat is een kwestie van tijd.

 

Robert van der Ploeg:

Robert moest zijn 1e partij tegen de Emiraten. Maar Rob had naast zijn gewone tegenstander uit de Emiraten nog een duidelijk aanwezige tegenstander en dat waren zijn zenuwen. Robert maakte het zichzelf onnodig moeilijk om zichzelf helemaal te verstijven door deze zenuwen en moest door zijn coach Richard Molle gauw tot kalmte worden gemaand. Gelukkig zag Robert al snel in dat de zenuwen helemaal niet nodig waren en al gauw wist Robert zijn lengte voordeel uit te buiten. Mooie scores kwamen er gelukkig uit en Robert wist zijn partij met 20-0 en Point gap af te sluiten. in zijn 2e partij moest Robert tegen Kazachstan. Hier waren de zenuwen minder aanwezig maar helaas had Robert te veel ontzag voor zijn tegenstander en vergat de druk op te voeren. Daar waar Robert druk zet en houd en zijn lengte gebruikt is Robert de Baas maar dan moet deze druk wel aanwezig blijven. Robert verliest helaas zijn 2e partij met 4-9 daar waar hij meer kan halen.

Maar de weg naar boven is ingezet en ook voor Robert zullen er nog betere toernooien komen.

 

 

 

Jelle Plomp:

Voor Jelle was dit zijn eerste G toernooi ooit bij de senioren en als ” Broekie ” van 17 jaar ging hij zeer overtuigend van start. Zijn 1e partij tegen Emiraten en Jelle was meteen heer en meester. Tijdens de wedstrijd is Jelle rustig en berekenend en tijdens een goede overname van Jelle weet hij een zuivere hoofdtreffer te maken . Zijn tegenstander is helemaal de weg kwijt en de scheidsrechter stopt de wedstrijd vroegtijdig, Jelle wint op K.O bij stand van 13-4. Jelle is meteen in zijn element en gaat samen met zijn coach Richard Molle goed verder in de 2e partij tegen Italië. Een spannende wedstrijd volgt en Jelle staat tot een paar seconden voor het einde met 0-2 achter. Maar uit het niets weet Jelle zijn ware karakter te tonen en tovert hij een hoofd treffer uit zijn mouw en weet de partij met 3-2 te winnen. Jelle mag in zijn 3e partij aantreden tegen Egypte. En zeer aftastende partij die uiteindelijk eindigde in een extra ronde met de altijd nare Golden Point Helaas Jelle verliest deze ronde met 0-1. Maar Jelle kan met opgeheven hoofd verder met zijn 17 jaar al zo scoren is voor weinigen weggelegd. Jammer is dat Jelle hierdoor naast de prijzen valt.

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours