Medailles voor Taekwondoka’s op German Open in Hamburg

Aan dit G1 toernooi deden meer dan 1000 deelnemers mee uit 48 verschillende landen

Marc de Tombe, Jesse van Vulpen en Borre Meskers hebben helaas door blessures niet meegedaan aan het toernooi. Rob van der Ploeg begon tegen Brazilië. Hij wist de controle over deze wedstrijd goed te houden en won met 13-7  In de kwartfinale kwam Rob achter te staan en wist dit niet te doorbreken. Rob verloor helaas van Turkije. Dion Weidum stond tegen Duitsland en maakte het heel spannend want via Golden Point moest de beslissing vallen. Deze wist Dion te maken. In de kwartfinale tegen België kwam Dion niet in het spel. Dion verloor de kwartfinale. Milan Molle begon tegen Zweden.  Deze partij won hij met 6-3. In de kwartfinale tegen Finland wint Milan met Golden Point. In de halve finale tegen Duitsland begint Milan met achterstand maar weet hij heel goed terug te komen en wint hij met 15-12. In de finale stond Milan tegen Amerika. Milan heeft heel goed gevochten maar verloor de finale. Milan wint Zilver. Luke Rob begon tegen Polen. Vanaf het eerste moment stond Luke voor en heeft dat niet meer uit handen gegeven. Luke wint met 11-8. In zijn tweede partij stond Luke tegen Engeland.  Ondanks zijn inzet om er alles uit te halen lukte het Luke niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het verschil was niet groot en de wedstrijd was spannend. Luke verliest met 3-4. Jelle Plomp begon tegen Rusland. Na een gelijke eerste ronde liep zijn tegenstander iets uit. Jelle kwam niet goed in het spel en verloor met 4-7.Janise van Veldhuizen begon tegen Noorwegen. Zij stond op een lichte voorsprong en in de laatste ronde lukte het Janise ondanks haar inspanningen niet om deze voorsprong vast te houden en verliest zij de partij. Jade Weidum startte het toernooi tegen Duitsland. In de eerste ronde kwam zij achter te staan maar wist zich goed terug te vechten en de controle in de wedstrijd over te nemen. Jade wint met 13-8. Haar kwartfinale vocht zij tegen Zweden. In de eerste ronde liet zij haar tegenstander na een goede hoofdtreffer tegen een 5-0 achterstand aan kijken en wint zij de partij met 9-1. In de halve finale tegen Duitsland bleef het in de eerste ronde gelijk. Jade wint dit met 3-0. In de finale tegen Amerika kwam Jade vanaf het begin niet lekker in het spel. Haar tegenstander wist rake harde trappen uit te delen. Toch heeft Jade er alles aan gedaan om zich terug te vechten. Helaas verliest Jade maar behaalt zij verdient Zilver. Nilla Broström begon in de kwartfinale tegen Polen aan haar toernooi. Stond zij eerst achter in deze partij maar wist dit al heel mooi om te buigen naar een forse voorsprong en wint Nilla met 19-14. In de Halve finale stond Nilla tegen Duitsland. Vanaf het begin ging het niet zo lekker voor Nilla en moest zij een hoofdtreffer incasseren. Nilla verliest deze partij maar wint Brons. Ilse Bock begon direct in de halve finale tegen Denemarken.  Zowel de eerste als tweede ronde bestond voornamelijk uit aftasten en in de laatste ronde gingen beide dames fanatiek op zoek naar de punten. Beide dames waren aan elkaar gewaagd en ging het over en weer. Ilse verliest nipt met 1 punt en wint Brons. Janneke Rob startte in de kwartfinale tegen Duitsland.  Vanaf het begin domineerde Janneke de wedstrijd en gaat ze de tweede ronde in met een stand van 9-0. In de tweede ronde loopt Janneke zover uit dat ze de wedstrijd vroegtijdig beëindigd door 12 punten verschil te maken. In de halve finale ook tegen Duitsland komt Janneke op lichte achterstand te staan.  In de tweede ronde loopt Janneke lekker in. Janneke geeft alles wat ze heeft en zorgt voor een gelijke stand van 9-9. Een golden point moet de beslissing brengen en het is dan ook zo jammer dat Janneke deze niet maakt. Janneke wint Brons.

+ There are no comments

Add yours