1x Brons maar goed toernooi in Luxemburg

Jelle Plomp en Janise van Veldhuizen  moesten op zaterdag het toernooi draaien. Milan Molle en Nilla Broström hebben op zondag het toernooi gedaan. Het was best warm in Luxemburg maar ondanks de warmte is het toernooi prima verlopen.

Jelle Plomp startte zijn 1e wedstrijd tegen Italië. Vanaf het begin klopte het en hield Jelle de wedstrijd goed onder controle.  In de kwartfinale tegen Israël wist Jelle goed terug te komen tot een stand  van 5-5. Een Golden Point moest de beslissing brengen. Ook scheidsrechters zijn mensen en het blijft ook voor hen moeilijk om fouten toe te geven. Helaas verloor Jelle de Golden Point en viel hij buiten de prijzen.

Janise van Veldhuizen begon het toernooi tegen Griekenland. Dit was een pittige tegenstander, als was het maar dat zij 3e op het WK is geworden vorig jaar. Janise heeft daar goed gevochten maar kwam toch wat te kort, hetgeen op zich niet vreemd is.  De Griekse was sneller, en kwam heel makkelijk tot scoren wat voor Janise heel lastig was te blokken. Janise verliest deze partij.

Milan Molle begon de kwartfinale tegen Duitsland. Deze tegenstander was wat groter en sterker maar niet onmogelijk. Helaas was Milan te afwachtend en zag hij in de laatste ronde dat als hij druk zetten, deze Duitser daar geen raad mee wist en aan het weglopen ging. Milan heeft nog van alles geprobeerd maar er was niet genoeg tijd om ook de laatste halve strafpunt uit te delen. Milan verliest maar heeft veel geleerd van deze partij.

Nilla Broström begon de halve finale tegen Duitsland. Nilla heeft zo goed gevochten. Vanaf het begin tot aan het eind vol tempo en veel druk zetten. Heel hard werken dus en jammer genoeg waren de 3 rondes van 1.5 minuut echt te veel om dit tot het einde toe vol te houden. Nilla wint Brons maar dat heeft ze helemaal verdiend.

+ There are no comments

Add yours