seminar met Dr Leo Chung 11 oktober 2016

Vandaag heeft onze groep en genodigden een seminar kunnen volgen van Dr. Leo Chung, afgestudeerd Ph.D. in de sport psychologie uit Korea. Het eerste gedeelte bestond uit theorie en werden de vraagstukken wat is stress en wat kan je ermee besproken. Volgens de body -mind theorie werden verschillende mogelijkheden behandeld. Ook werd de vraag: Hoe ga je om met verlies of winst? besproken.

Zoals Bruce Lee heeft gezegd: Ik verlies nooit, ik win of ik leer!

Van hormonen naar stress reactie kwamen we bij het mediteren. Dr Leo Chung heeft ons 8 verschillende manieren van mediteren en bodyscan laten ervaren die ons in de sport maar ook in ons dagelijks leven kunnen helpen. Wat zijn de effecten van mediteren? Wat levert het mij op? hoe kan ik mediteren, waar en wanneer zijn voor ons na vandaag de vragen niet meer. Het was een leerzame en leuke avond waarbij iedereen vol enthousiasme heeft meegedaan, van de jongste sporter tot aan de ouders toe.

Dr. Leo Chung vliegt morgen terug naar Korea, Van ons allemaal willen we hem hartelijk bedanken en tot een volgende keer.

+ There are no comments

Add yours